EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COMMEMORA EL 8M-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

El president de la corporació i la consellera delegada de la Dona han estat els encarregats de llegir la Declaració Institucional
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COMMEMORA EL 8M-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Participants a la lectura de la declaració instuitucional a le sportes dle Consell.

Tarragona, 8 de març de 2023 - El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) s'ha unit als actes que aquest 8M s'estan duent a terme arreu del territori per commemorar el Dia Internacional de les Dones. A les 10:30 del matí, representants polítics i treballadors i treballadores de l'ens s'han aplegat a les portes del Consell per participar en la lectura de la Declaració Institucional.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i ha volgut remarcar el ferm compromís de la corporació que presideix per assolir una societat cada cop més justa i igualitària. A continuació, la consellera delegada en l’àmbit de la Dona i vicepresidenta de l’ens supramunicipal, Marisa Méndez de Vigo, ha explicat la campanya posada en marxa enguany per commemorar aquesta data. L’acte també ha comptat amb l’assistència del vicepresident de la corporació, Anonio López, i del conseller del grup comarcal del PP, José Luis Martín. L'acte ha finalitzat amb la lectura de la Declaració Institucional.

Campanya per reflexionar sobre lús de la gestió del temps

Des de l’àmbit de les Polítiques d’Igualtat i Dones, del Departament de Benestar Social i Família de l’ens supramunicipal, aquest any s'ha volgut apostar per reflexionar sobre l’ús de la gestió del temps en perspectiva de gènere, que permeti a la societat avançar i trencar amb estigmes que han recaigut i recauen en les dones sobre el treball domèstic i de cures, amb l’afegit del temps de treball productiu, cosa que fa que acumulin més càrrega total, poc visible i reconeguda. I és que, per tal que les dones puguin gaudir de moments reals d’autocura, s’ha d’apostar per una gestió del temps més igualitària. És per aquest motiu que el Consell ha apostat per impulsar la ‘Campanya de l’art com a eina de visualització’. En el marc d’aquesta campanya, s’ha encomanat un disseny gràfic a una dona artista del territori que, amb el suport de l’equip del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Tarragonès, ha plasmat en un cartell unes idees claus de l’àmbit en el qual enguany es vol aprofundir.

Aquest cartell sobre l’ús i la gestió del temps s'ha repartit als diversos ajuntaments de la comarca, amb la voluntat que el puguin penjar a la porta de les seves instal·lacions, animant-los també a organitzar algun tipus de dinàmica per reflexionar sobre les frases que hi apareixen allí escrites.

 

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D