Divendres 31 de Maig de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGBTI

L'ens supramunicipal ha celebrat avui l’acte institucional del 28J-Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb la lectura del manifest a les portes de la corporació.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COMMEMORA EL  DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGBTI

Moment de l'acte instiitucional celebrat a les portes del Consell.

Tarragona, 22 de juny de 2022 - Cada 28 de juny es commemoren els fets succeïts l’any 1969 a Stonewall, als Estats Units, que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Amb l'aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre i la posada en marxa de la primera Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI es vol garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès es constitueix oficialment el desembre del 2018 i entre d’altres accions, des dels seus inicis, vol visibilitzar i celebrar els dies internacionals més significatius per a aquest col·lectiu.

Així doncs, per tal de commemorar el 28J-Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, l’ens supramunicipal ha celebrat un acte institucional a les portes de la corporació. La trobada ha estat presidida per Óscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Marisa Méndez de Vigo, vicepresidenta i consellera delegada de l’àmbit de la Dona de la corporació. Hi han participat també Antonio López, vicepresident de la corporació, i Núria Batet, consellera i portaveu del grup comarcal d’ERC-AM a l’ens supramunicipal, a més de les treballadores i els treballadors de l’ens que han assistit a la lectura del manifest, així com altres ciutadans i ciutadanes anònims.

Altres accions del 28J

Per tal de commemorar aquesta data, el Consell Comarcal del Tarragonès també ha impulsat dues accions comunitàries amb el comerç dels diversos municipis de la nostra comarca. La primera, ha estat la campanya que porta per títol ‘Aquí tothom és benvingut’. Aquesta ha buscat fer incís en què el Tarragonès és un territori inclusiu, que lluita per una societat igualitària, transaccional i diversa independentment de la orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere de totes les persones que hi viuen. Per tal d’impulsar aquesta campanya, enguany s’ha volgut donar protagonisme al comerç com a eix integrador d’una societat diversa, acollidora i compromesa. Per aquest motiu, s’ha ofert als comerços dels diferents municipis de la comarca on prestem Serveis Socials la possibilitat que pengin un vinil adhesiu a un lloc visible de la botiga, de forma permanent, com a mostra de la sensibilitat per a una societat més igualitària i també respectuosa amb el col·lectiu LGBTI.

Com a segona acció, també emmarcada en aquesta campanya, s’ha animat als comerços a decorar el seu aparador amb alguna composició amb motiu del dia de l’orgull LGBTI durant la setmana del 27 de juny. Són bastants els comerços que s’han d’adherit a aquestes iniciatives i la idea és que cada any se’n vagin afegint més.

El paper fonamental dels SAI LGBTI

En els darrers tres anys s’ha pogut anar desplegant, amb el finançament del contracte programa, la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI que són una garantia per a la igualtat territorial en les polítiques públiques LGBTI. La recent creació d’aquesta xarxa fa que encara no sigui suficientment coneguda, i és per això que actuacions com aquestes permeten donar visibilitat als SAIs LGBTI de tots els municipis a qui donen serveis.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D