Divendres 19 de Juliol de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA ELS PREMIS TARRAGONÈS 2021 AMB EL PATROCINI DE REPSOL

El termini per tal de presentar les propostes finalitza el dia 27 de maig de 2022.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA ELS  PREMIS TARRAGONÈS 2021 AMB EL PATROCINI DE REPSOL

Foto de família de la passada edició.

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment els Premis Tarragonès: la Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura, el premi de Creació Lucius Anneus Florus i el de Difusió Eutyches.

Pel que fa a la Beca d’Investigació, aquesta arriba enguany a la seva 23a edició. La Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura s’atorga cada any a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

El termini per tal de presentar projectes en aquesta convocatòria finalitza el divendres 27 de maig de 2022.

La beca suposa un dotació econòmica de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció ‘Els llibres del Consell’. Els últims títols publicats han estat: ‘Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona (1956-1977)’ de Cristian Ferrer; ‘La modernització de la xarxa viària al Camp de Tarragona, 1774-1870’ d’Agustí Agramunt; i ‘Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s.II aC – III dC)’, de Patricia Terrado.

Premis de Creació i de Difusió

Pel que fa als Premis Tarragonès de Creació i de Difusió, tots dos arriben enguany a la seva 21a convocatòria.

El Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus és un guardó de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu del qual és fer notòria tasca artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors han estat: Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Arantxa Sagardoy, Fermí Fernández, Jesús Monllaó, Àlvar Calvet, Jordi Tiñena, Marcel Pey, David Balsells, Josep Royo, Jordi Llort i Magí Sunyer.

El Premi Tarragonès de Difusió Eutyches és un guardó de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu d’aquest premi és ressaltar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors en passades edicions han estat: Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó, Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla, Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell, Eudald Carbonell, la Gent del Llamp, Alfred Arola i el Fic-cat.

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi. En tots dos casos, el termini per tal de presentar les propostes també finalitza el dia 27 de maig de 2022.

Les propostes dels Premis Tarragonès les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca i els guardons compten amb la col·laboració cada any de l’empresa Repsol.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D