EL CCT, DISTINGIT PELS RECONEIXEMENTS ADMINISTRACIÓ OBERTA 2022

Es reconeix d’aquesta manera la important tasca que l’ens supramunicipal ha fet en els darrers temps cap a la transformació digital.
EL CCT, DISTINGIT PELS RECONEIXEMENTS ADMINISTRACIÓ OBERTA 2022

Moment de l'entrega dels guardons als diferents Consells Comarcals.

Tarragona, 30 de març de 2023 - El vicepresident primer del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla, va recollir ahir a la tarda el guardó de la VIII edició dels Reconeixements Administració Oberta 2022 en un acte celebrat a Manresa. El Consell  ha estat distingit en tercera posició en la categoria ‘Consell Comarcals amb més de 50.000 habitants’, on hi han participat un total de 20 corporacions comarcals.

Aquests guardons, atorgats pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), distingeixen els ens municipals i comarcals que destaquen per la seva transformació digital i el govern obert, tant en l’àmbit intern de la pròpia organització com en la seva gestió amb la ciutadania. Així doncs, tenen com a objectiu posar de manifest l’excel·lent feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.

Els guardons es lliuren en base a l’índex de Maduresa Digital de les corporacions a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i l’anàlisi dels webs dels ens. Es basen en una metodologia pròpia que analitza amb rigor i a partir de dades objectivables, més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals. L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant en l’àmbit estatal com internacional, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital de l’ens.

Reconeixement a la tasca ben feta

El reconeixement atorgat és una mostra més que des del Consell Comarcal del Tarragonès, amb el suport de la Diputació de Tarragona, s’ha apostat fermament per aquesta transformació digital. És un reconeixement doncs a l’esforç constant que la corporació està duent a terme en aquest àmbit, no només de forma interna, sinó també acompanyant de la mà als diferents consistoris de la nostra comarca que necessiten ajuda o guia en aquest procés de transformació digital.

Cal ressaltar també que aquest procés de transformació digital té en compte a les persones usuàries a les quals se les acompanya també posant les eines perquè els seus tràmits cada vegada siguin més senzills, àgils i ràpids podent-los fer des de qualsevol lloc.

Ajuntaments guardonats

Cal destacar també els guardons que han obtingut l’Ajuntament del Morell, situant-se en primera posició en la categoria d’ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants; així com també el guardó obtingut per part de l’Ajuntament de Salou, situant-se en tercera posició en la categoria de 20.001 a 50.0000 habitants.

Per últim i pel que fa a la nostra comarca, cal destacar també el municipi de Vila-seca, que s’ha ubicat dins el Top10 de la seva categoria.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D