EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS DONA CONTINUÏTAT AL PROGRAMA REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

Les dues professionals seguiran duent a terme atenció directa al jovent de la comarca i desenvolupant accions a centres de Secundària del Tarragonès.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS DONA CONTINUÏTAT  AL PROGRAMA REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

INS Marta Mata.

Tarragona, 7 de febrer de 2023 - El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) dona continuïtat un any més al programa Referents d’Ocupació Juvenil gràcies a la subvenció atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya que permet la contractació de dues professionals que fan un servei d’orientació educativa i laboral al jovent de la comarca. El seu principal objectiu, per tant, és l’atenció directa a les persones joves. Entre les seves funcions hi ha la d’oferir orientació, assessorament i acompanyament individual en la transició del sistema educatiu al món laboral.

Per a un major aprofitament de recursos i eficiència en la feina feta, les referents treballen sempre en coordinació amb la resta de professionals del territori en matèria de joventut, serveis socials i treball; així com també amb les persones encarregades de l’orientació acadèmica als Instituts d’Educació Secundària, totes elles amb contacte directe amb les persones joves destinatàries.

Com es desenvolupa el programa?

Hi ha principalment dues vies d’actuació per desenvolupar el programa. Una són les permanències als municipis que ho han sol·licitat (Vila-seca, Salou, Torredembarra, Altafulla i Roda de Berà) amb un Punt d’Informació Juvenil i l’Oficina Jove Tarragonès (gestionada conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona i la Coordinació Territorial de Joventut). L’altra via són els tallers o tutories individualitzades als centres de Secundària.

Pel que fa als tallers als centres de Secundària que el Consell Comarcal del Tarragonès duu a terme aquests són, entre altres, una xerrada sobre la inserció laboral dels Cicles Formatius al Camp de Tarragona (dirigida a alumnat de 2n cicle d’ESO amb interès per Cicles Formatius); la xerrada “Quines sortides tinc?” amb voluntat motivadora per continuar formant-se (dirigida a alumnat de 4rt d’ESO); les dinàmiques de motivació per evitar l’abandonament dels estudis obligatoris (dirigida a grups concrets que requereixen aquesta atenció); la xerrada sobre Programes de Formació i Inserció (per a grups concrets que poden tenir en aquests recursos una opció adequada); o les tutories individualitzades  adaptades a les necessitats de l’alumne/a.

Aquest servei es coordina amb d’altres que es duen a terme des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès per tal de no duplicar accions i arribar així al màxim de municipis i persones destinatàries de la comarca.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D