EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS DONA CONTINUÏTAT AL PROJECTE DE MARXES EXPLORATÒRIES

Durant el mes de novembre s’ha celebrat aquestes marxes als municipis de La Pobla de Mafumet, Roda de Berà i La Canonja amb una molt bona acollida.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS DONA CONTINUÏTAT AL  PROJECTE DE MARXES EXPLORATÒRIES

Imatge de la marxa exploratòria que es va dur a terme a La Canonja.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Departament de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès ha seguit impulsant, durant el passat mes de novembre, el Projecte de Marxes Exploratòries Comarcals.

El projecte es va iniciar al 2020 realitzant-se als municipis d’Altafulla, Creixell, El Morell, La Secuita, i Vilallonga del Camp. Enguany, s’ha dut a terme en tres municipis més: La Pobla de Mafumet, Roda de Berà i La Canonja. La iniciativa ha  despertat molt d’interès i una molt bona acollida tal com es reflecteix en el nombre total de dones participants en cada marxa, augmentant un 61,42% la mitjana de participació respecte l’any passat.

L’objectiu de les Marxes Exploratòries és sensibilitzar a les dones sobre la seguretat des de una perspectiva comunitària i feminista, donant pes a la importància de l’entorn físic sobre les nostres percepcions. A més, aquestes marxes són també una eina per descriure i analitzar col·lectivament l’espai urbà. Les marxes han estat dinamitzades per la Cooperativa Col·lectiu Punt 6, professionals amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional en aquest àmbit.

Després de cada marxa s’emet un informe de resultats que serveix com a diagnosi de les característiques i/o situacions descrites. Es tracta d’un material útil per a les àrees d'urbanisme, seguretat i mobilitat del municipi, ja que identifiquen situacions favorables o desfavorables en espais concrets i criteris per tal de millorar-los.

Aquest projecte pretén mantenir-se de forma continuada en el temps arribant a més municipis de la nostra comarca.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D