Dissabte 9 de Desembre de 2023

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS DONA CONTINUÏTAT AL PROJECTE DE MARXES EXPLORATÒRIES

Durant el mes de novembre s’ha celebrat aquestes marxes als municipis de La Pobla de Mafumet, Roda de Berà i La Canonja amb una molt bona acollida.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS DONA CONTINUÏTAT AL  PROJECTE DE MARXES EXPLORATÒRIES

Imatge de la marxa exploratòria que es va dur a terme a La Canonja.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Departament de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès ha seguit impulsant, durant el passat mes de novembre, el Projecte de Marxes Exploratòries Comarcals.

El projecte es va iniciar al 2020 realitzant-se als municipis d’Altafulla, Creixell, El Morell, La Secuita, i Vilallonga del Camp. Enguany, s’ha dut a terme en tres municipis més: La Pobla de Mafumet, Roda de Berà i La Canonja. La iniciativa ha  despertat molt d’interès i una molt bona acollida tal com es reflecteix en el nombre total de dones participants en cada marxa, augmentant un 61,42% la mitjana de participació respecte l’any passat.

L’objectiu de les Marxes Exploratòries és sensibilitzar a les dones sobre la seguretat des de una perspectiva comunitària i feminista, donant pes a la importància de l’entorn físic sobre les nostres percepcions. A més, aquestes marxes són també una eina per descriure i analitzar col·lectivament l’espai urbà. Les marxes han estat dinamitzades per la Cooperativa Col·lectiu Punt 6, professionals amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional en aquest àmbit.

Després de cada marxa s’emet un informe de resultats que serveix com a diagnosi de les característiques i/o situacions descrites. Es tracta d’un material útil per a les àrees d'urbanisme, seguretat i mobilitat del municipi, ja que identifiquen situacions favorables o desfavorables en espais concrets i criteris per tal de millorar-los.

Aquest projecte pretén mantenir-se de forma continuada en el temps arribant a més municipis de la nostra comarca.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D