Divendres 31 de Maig de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS IMPULSA L'ESTRATÈGIA DEL 'BON VEÏNATGE'

La iniciativa, que impulsa deu projectes amb més d'un centenar de veïns participants, busca sumar a l’estratègia comunitària impulsada per l’ens supramunicipal, la participació de la ciutadania i les diferents associacions dels petits pobles de la comarca.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS IMPULSA L'ESTRATÈGIA DEL 'BON VEÏNATGE'

Conversa i vila al Morell en el marc dela Festa Major.

Tarragona, 16 de noviembre de 2023 - El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) suma a l’estratègia del Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva del Tarragonès la iniciativa Bon veïnatge, impulsada per l’Equip d’Acció Comunitària Comarcal. Aquesta iniciativa pretén sumar a l’estratègia d’acció comunitària dels pobles petits de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, la participació de la ciutadania i de les diferents associacions.

Així doncs, amb el ‘Bon veïnatge’ es busca facilitar que la ciutadania i les associacions que tenen la sensibilitat pel compromís social i per l’acció comunitària inclusiva puguin contribuir en l’impuls i execució de projectes per donar resposta a les necessitats i per millorar la qualitat de vida i benestar de les persones.

Projecte Conversa i vila

En aquesta línia, amb la idea transformadora de que junts fem més, Altafulla, el Morell, El Catllar, Creixell, la Nou de Gaià, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Salomó i Vespella de Gaià estan impulsant el projecte Conversa i vila als respectius municipis. Aquest projecte consisteix en programar en un local municipal, com pot ser la biblioteca o el centre cultural, un espai per millorar el català i compartir interessos i inquietuds. També es programen sortides per descobrir espais emblemàtics o participar en activitats culturals del municipi. D’aquesta manera, els pobles petits del Tarragonès recuperen el costum de quedar amb la colla i conviden a les persones interessades a parlar en català, conèixer el poble i a participar-hi.

L’estratègia de Bon veïnatge és necessària doncs per a l’impuls de Conversa i vila, permetent impulsar projectes coliderats per un dinamitzador comunitari comarcal, els veïns i veïnes interessades de cada municipi i el tècnic de la biblioteca o centre cultural municipal.

Aquesta estratègia ha generat ja 10 colles de conversa amb més de 30 veïns i veïnes que fan de guies i més de 80 persones que es troben mínim una vegada a la setmana per compartir i descobrir juntes el seu poble i fer comunitat.

Les persones interessades en participar en una d’aquestes colles o fer de guia, poden informar-se i inscriure’s a través de l’ajuntament de cada municipi.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D