EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS MULTIPLICA PER 6 LA QUANTITAT DE MATÈRIA ORGÀNICA SEPARADA

Durant el mes d’agost, es van recollir 286.320 kg de matèria orgànica separada entre els diferents municipis de la comarca en què el Consell Comarcal del Tarragonès presta el seu servei en aquest àmbit
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS MULTIPLICA PER 6 LA QUANTITAT DE MATÈRIA ORGÀNICA SEPARADA

La implantació dels nous contenidors ha comptat amb una molt bona acollida.

Des de que als mesos de maig i juny s’instal·lessin els nous contenidors als diferents municipis de la comarca, fruit de l’entrada en vigor del nou contracte de recollida selectiva, els resultats obtinguts fins al moment són molt positius.

Tot i la situació complicada que estem vivint arran de la pandèmia per Covid-19, la quantitat de matèria orgànica recollida per al seu posterior reciclatge s’ha vist incrementada significativament a la comarca del Tarragonès. Així doncs, al mes d’abril es van recollir i separar 43.620 kg de matèria orgànica, una xifra que es va veure significativament augmentada durant els mesos de juny i juliol. Ha estat però la xifra obtinguda durant el mes d’agost la més significativa. Durant aquest mes es van recollir 286.320 kg, la qual cosa suposa un increment  de 6,5 vegades les quantitats recollides a l’abril (un 556,40% d’increment).

La implantació dels nous contenidors ha comptat amb una molt bona acollida per part de la població qui cada cop va prenent més consciència de la importància de la seva gestió dels residus municipals i la mitigació del seu impacte contra el medi ambient. És necessari doncs agrair l’esforç de tots aquells ciutadans i ciutadanes que estan dedicant petits racons de les seves llars a separar els residus orgànics i a minimitzar el seu impacte mediambiental. Alhora, aquestes xifres positives han de servir també  per animar a totes aquelles persones què encara no s’han iniciat en l’àmbit del reciclatge a que ho facin també pel benefici de tots i totes.

En definitiva doncs, els esforços i les inversions econòmiques per part del Consell Comarcal del Tarragonès i dels diferents ajuntaments de la comarca que s’han acollit al nou contracte de la recollida selectiva, demostren que el treball realitzat han valgut la pena i que és una línia vers la qual cal seguir avançant.

Campanya de conscienciació

Properament, des del Consell Comarcal del Tarragonès, s’iniciarà la campanya de recollida selectiva 2020 enfocada a la fracció orgànica. D’aquesta manera, es busca aconseguir una continuïtat de la recent millora obtinguda en els resultats de recollida d’escombraries.

La campanya s’iniciarà amb la publicació a les xarxes socials de diferents posts, on els ciutadans i ciutadanes podran aprendre per quin motiu és necessari el reciclatge dels nostres residus orgànics i com poden fer-ho, alhora que també es buscarà conscienciar de la importància de reduir la quantitat d’escombraries generades.

Seguidament, es repartiran entre els municipis de la comarca més de 20.000 imants per a la nevera en format de bloc de notes on s’informa sobre quin tipus de restes poden dipositar al contenidor de la fracció orgànica (el contenidor marró).

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D