Divendres 14 de Juny de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS OBTÉ EL SEGELL INFOPARTICIPA

Es tracta d’un guardó atorgat com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS OBTÉ  EL SEGELL INFOPARTICIPA

El president del Consell Comarcal del Tarragonès al moment de recollir el guardó.

Tarragona, 11 de maig de 2022 - El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 i que ara la gestiona ell nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio.

S’avaluen els webs d’Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. El Segell InfoParticipa és una marca de qualitat que dona garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i el ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics. Aquest any s’han lliurat 150 Segells, dels quals 136 corresponen a Ajuntaments, 11 a Consells Comarcals i 3 a Diputacions.

Aquest any el Consell Comarcal del Tarragonès ha assolit el Segell Infoparticipa amb el 86% dels indicadors positius que distingeix els webs de les administracions públiques en matèria de transparència i suposa un reconeixement a les bones practiques dutes a terme per la nostra corporació en aquest àmbit. També han obtingut el reconeixement els ajuntaments del Morell (84%) i La Nou de Gaià (75%).

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, va recollir ahir aquest guardó que ha arribat a la seva 9a edició en un acte celebrat al Saló d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’acte es va iniciar amb la benvinguda per part de Javier Lafuente Sancho, rector de la UAB. A continuació va tenir lloc la intervenció d’Armand Balsebre, catedràtic i director del grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona; d’Albert Cañigueral, director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya; i la conferència “De la transparència formal a la real”, per part de Miguel Ángel Blanes, doctor en Dret i expert en Transparència. L’acte va estar conduit per Núria de José Gomar, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Com s’avalua?

A partir dels 48 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, s'atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. Pel que fa als Consells Comarcals i les Diputacions, s'atorga el Segell Infoparticipa a les institucions que assoleixen un mínim d'un 85% d'indicadors positius, independentment de la població.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D