El Consell Comarcal del Tarragonès posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

El Consell Comarcal del Tarragonès posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

 

 

  • Reempresa ja compta amb més de 230 empreses inscrites i més de 296 persones reemprenedores interessades a la província de Tarragona.

 

 

 

Tarragona, 2 de desembre de 2015. El Consell Comarcal del Tarragonès ha presentat aquest migdia el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s'està implementant a les comarques de Tarragona fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot i presentat el passat mes de novembre. La implementació del programa s'està duent a terme a través de les àrees de promoció econòmica dels Consells Comarcals de Tarragona.

 

La presentació d'avui ha comptat amb la participació de Pere Virgili Domínguez, president del Consell Comarcal de Tarragonès, Josep Maria Malràs, diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i David Garrofé, secretari general del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

 

Reempresa a Tarragona

Actualment, les comarques tarragonines ja tenen més de 230 empreses inscrites al servei. Els motius de cessió d'aquestes empreses són diversos. En termes relatius, el 28,25% de les empreses cerquen relleu per jubilació o jubilació anticipada del propietari/a, el 13,45% per canvi de professió, el 13% per motius personals, el 11,66% per canvi de domicili i el 9,87% per problemes de salut, entre d’altres.

 

En quant a reemprenedors, ara mateix hi ha més de 296 persones a la demarcació interessades en el procés de reempresa.

 

Del total de reempreses d’èxit (591) el 7’58% pertanyen a la província de Tarragona, així com el  8’85% de les empreses cedents, molt semblant al 8’54% de demografia empresarial de Tarragona respecte del conjunt de Catalunya.

 

Les 45 reempreses d’èxit de la província de Tarragona han generat una inversió induïda de 1.381.521€.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Tarragona.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromesa amb els recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaNegocis, adreçat a microempreses, comerços i autònoms.

 

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment emprenedor que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per a finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

 

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb més d'1,3 milions de clients i una penetració dels 31,19%.

 

 

Per a més informació:

 

Consell Comarcal del Tarragonès

Dep. Promoció Econòmica.

Tel: 977 244 500

 

Contacte Centre de Reempresa de Catalunya:

Dept. de comunicació de la patronal Cecot – comunicacio@cecot.org – 630.91.80.26

 

Segueix-nos a:

Twitter: @reempresa

www.blog.reempresa.org

www.reempresa.org

 

(Veure fotografies)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D