EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS POTENCIA L'ÚS DE LES DEIXALLERIES DE LA COMARCA

L’ens supramunicipal posa en marxa una campanya informativa per potenciar l’ús d’aquestes instal·lacions i contribuir així a augmentar els índex de reciclatge i selecció de residus.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS POTENCIA L'ÚS DE LES DEIXALLERIES DE LA COMARCA

Imatge del cartell de la companya.

Les persones que viuen en algun dels municipis de la comarca, que tenen el servei de recollida d’escombraries delegat en el Consell Comarcal del Tarragonès, hauran vist que des de fa uns mesos s’estan duent a terme diverses millores pel que fa a la recollida selectiva. Entre elles, s’han instal·lat a la via pública contenidors nous, amb una nova imatge gràfica que anima a dur a terme la recollida selectiva a les nostres llars. Amb la posada en marxa del nou contracte, juntament amb aquestes i altres millores impulsades, des de l’ens supramunicipal s’estan duent a terme diverses campanyes de sensibilització ciutadana. Totes elles tenen per objectiu recordar la importància i la necessitat que té el reciclatge per millorar el nostre dia a dia i el medi ambient.

Amb l’inici del nou any, s’ha posat en marxa una nova campanya. En aquest cas, l’acció va centrada en el servei que ofereixen la xarxa de deixalleries fixes i mòbils de la nostra comarca. En aquestes deixalleries, totes les persones que ho necessitin hi poden dipositar aquells residus domèstics i assimilables a domèstics que no es poden dipositar als contenidors habituals: pintures i aerosols, olis minerals o vegetals, restes d’obres menors, pneumàtics, materials electrònics, electrodomèstics, residus voluminosos, restes vegetals de jardineria, vidres plans, etc. Sumar-se a la recollida selectiva i emprar les deixalleries és fonamental per a la nostra comarca. Per això, cadascú és una peça fonamental en aquest engranatge.

Els ítems de la campanya
La campanya d’aquest any busca animar a la població a què s’acosti a la deixalleria més propera, per tal de conèixer la funció que fan aquestes instal·lacions, com són, la importància que tenen i per què aquesta eina és imprescindible en el reciclatge i la reutilització de residus.
Per fer-ho possible, s’han dissenyat uns cartells que estan distribuïts pels diferents establiments de les poblacions del Tarragonès, a través dels quals es convida a la població a fer ús de les deixalleries.

D’aquesta manera, totes les persones que s’apropin a una de les deixalleries i atenguin les indicacions dels educadors ambientals, poden endur-se un obsequi dissenyat exclusivament per a aquesta campanya. Es tracta d’un calendari de paret ambientalitzat, on hi ha informació d’interès per a la ciutadania. Així doncs, com a exemple, s’hi pot trobar la relació dels dies de recollida de voluminosos; en quina població es troba la deixalleria mòbil; els horaris d’obertura i tancament de la deixalleria fixa; els dies festius i les festes majors dels nostres municipis i, fins i tot, les celebracions relacionades amb el medi ambient i la natura.

En definitiva, un calendari que recorda cada dia que entre tots podem aconseguir un Tarragonès més net, per poder dir ben alt: “Al Tarragonès Reciclem Més!!”, eslògan del nou servei de recollida selectiva.

Les deixalleries del Tarragonès
La comarca del Tarragonès compta amb cinc deixalleries fixes, situades als municipis del Catllar, la Canonja, Roda de Berà, el Morell i Torredembarra. A més de les deixalleries fixes, els ciutadans i ciutadanes de la comarca també tenen a la seva disposició una deixalleria mòbil que es desplaça de forma itinerant a nou de les poblacions del Tarragonès: la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Puigdelfí, la Riera de Gaià, Salomó i la Secuita.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D