EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PROGRAMA UN SEGUIT D’ACTES PER COMMEMORAR EL 25N

La lectura del manifest institucional tindrà lloc dijous dia 25 de novembre, a les 11 hores, a la porta d’entrada principal de la corporació.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PROGRAMA UN SEGUIT D’ACTES PER COMMEMORAR EL 25N

Cartell on es recullen tots els actes d'aquest 2021.

El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) manté ferm el seu compromís de lluitar i erradicar qualsevol violència envers les dones i assolir, entre tots, una societat més justa i compromesa.

Així, per commemorar el 25N - Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, ha programat un seguit d’actes fent partícips als municipis de la comarca i als treballadors i les treballadores de la corporació.

L’acte institucional serà la lectura del manifest el dijous dia 25, a les 11 hores, a la porta principal d’entrada de la corporació per part d’Óscar Sánchez, president del CCT, i Marisa Méndez de Vigo, consellera de la Dona de l’ens supramunicipal. Aquest mateix dia, al balcó del Consell també es penjarà la pancarta reivindicativa contra la violència de gènere.

El Consell també ha volgut implicar a tots els municipis de la comarca en una acció conjunta. Així doncs, en diverses poblacions del Tarragonès es durà a terme la lectura del manifest institucional a càrrec d’una o més noies joves del municipi. Alhora es crearà un mural reivindicatiu en el qual participarà tota la ciutadania deixant-hi l’empremta de la seva mà en color morat. També es procedirà al repartiment d’uns fulletons preventius amb un auto test de les relacions de parella dirigit al jovent del municipi.

A banda d’aquestes accions, també s’ha pensat en una acció que impliqui als consellers i conselleres de la nostra corporació, així com als treballadors i les treballadores de la mateixa. Aquest acte complementarà al dut a terme pels municipis, creant un mural virtual. S’ha demanat a cada persona que faci arribar al SIAD (Servei d’informació i Atenció a les Dones) aquesta mateixa mà morada amb un missatge reivindicatiu escrit a dins. Totes les mans rebudes s’uniran per crear aquest mural que s’exposarà a les xarxes socials.

Xerrades informatives

Mossos d’Esquadra juntament amb el SIAD del Tarragonès duran a terme xerrades informatives en matèria de violències digitals als alumnes dels instituts de Torredembarra i El Morell avui i demà.

També s’ha programat una altra xerrada, en aquest cas dirigida als caps de premsa i comunicació dels ajuntaments de la comarca o als responsables de mitjans de comunicació de titularitat municipal del Tarragonès. La xerrada porta per títol “El tractament mediàtic de la violència masclista: Com informem?” i s’impartirà de forma telemàtica el proper 2 de desembre.

Marxes exploratòries

Per últim, fer esment que el SIAD també segueix impulsant les Marxes Exploratòries pel Tarragonès. Es tracta de recorreguts a peu en un entorn concret amb un grup reduït de dones, per tal de detectar i analitzar quins elements físics i socials condicionen la seva percepció de seguretat. Aquest any, durant els mesos d’octubre i novembre, s’estan duent a terme a La Pobla de Mafumet, Roda de Berà i La Canonja.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D