EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PROMOU EL PROJECTE ‘JA SOM UN MÉS’

Es tracta d’espais d’intervenció socioeducativa en la parentailitat 0-3 anys als municipis del Tarragonès.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PROMOU  EL PROJECTE ‘JA SOM UN MÉS’

Servei d'Intervenció Socioeducativa per a famílies amb infants de 0 a 3 anys del Tarragonès.

El Servei d'Intervenció Socioeducativa per a famílies amb infants de 0 a 3 anys  del Tarragonès (SIS 0-3) ha iniciat durant els mes d'octubre el projecte ‘Ja som un més’. El seu objectiu principal és treballar les necessitats emocionals dels infants mitjançant les relacions vinculars amb els seus progenitors/es durant la primera infància ja que és el període bàsic per al desenvolupament dels infants. 

‘Ja som un més’ vol oferir als pares i mares una nova mirada relacional centrada en la relació dels infants amb les seves figures vinculars i no únicament en les necessitats de  l'infant en sí mateixes.

Aquest projecte, basat en la teoria de l'aferrament, busca ajudar als pares i mares a identificar les necessitats dels infants tant en el moment que l'infant explora com en el moment que retorna a les figures parentals. La novetat d'aquest projecte és que les intervencions es realitzen  en  "l’aquí i ara" ja que pares i mares assisteixen al grup amb els seus fills/es. Les professionals orienten als progenitors/es per tal que aquests identifiquin, mitjançant el joc, els conceptes bàsics de la teoria de l'aferrament durant les sessions. En la darrera sessió es fa una devolutiva individual a cada una de les famílies assistents. 

Durant el mes d'octubre s'han iniciat dos grups de pares i mares als municipis de Constantí i Roda de Berà que finalitzaran al novembre. Està previst iniciar un tercer grup al municipi de La Secuita durant aquest mes. Les tècniques que dinamitzaran el grup de suport són una terapeuta familiar i una treballadora social especialitzades en intervenció familiar en la primera infància i també en el treball en situacions de risc social. 

Aquest projecte s'ha activat aprofitant la flexibilització de les mesures COVID a finals del 2021 per part de l’Àrea d’Infància i Família del Departament de Benestar Social i té com a objectiu arribar a tots els municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Tarragonès amb la col·laboració de les llars d’infants, detectant, prevenint i acompanyant l’atenció de la primera infància de forma continuada en el temps.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D