EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PROMOU MILLORES A MENJADORS I CUINES ESCOLARS DE CARA AL NOU CURS

Estan previstes obres de millora al menjador de l’Escola La Floresta, així com la reforma de la cuina a l’Institut Escola Mediterrani.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PROMOU MILLORES A MENJADORS I CUINES ESCOLARS DE CARA AL NOU CURS

Imatge d'un dels menjadors que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 18 de juny de 2024 - S’acaba el curs escolar i és moment ara d’iniciar els treballs d’adequació dels espais per tal que aquests estiguin preparats al setembre amb la tornada a les aules. En aquesta línia, el Consell Comarcal del Tarragonès, responsable de la gestió del servei de menjador en moltes escoles de la nostra comarca, durà a terme en les properes setmanes algunes d’aquestes millores en menjadors i cuines de centres educatius. És el cas de les obres previstes al menjador de l’Escola La Floresta (Tarragona) o la reforma de la cuina en línia calenta de l’Institut Escola Mediterrani.

Pel que fa a l’Escola La Floresta, s’ha vist la necessitat de reformar el menjador d’aquesta per tal d’ampliar l’espai i millorar les condicions acústiques. Així doncs, els treballs de millora preveuen donar continuïtat al menjador amb l’aula contigua, creant un espai més gran. El menjador i l’aula estaran connectats per una gran obertura que es podrà obrir i tancar segons les necessitats de l’escola. A més es preveu també la col·locació d’un fals sostre acústic que permetrà la instal·lació de noves lluminàries encastades. També es pintaran les parets i els sostres.

El Consell Escolar on hi ha representats els docents, els pares/mares, l’ajuntament, han manifestat la voluntat d’executar aquest projecte de reforma de l’actual menjador.

Millores a l’Institut Escola Mediterrani

Pel que fa a l’Institut Escola Mediterrani, en aquest cas es preveu iniciar en breu els treballs de millora de la cuina d’aquest centre educatiu. Concretament es duran a terme obres a la zona de preparació i servei de menjador, a la zona de rentat i emmagatzematge sec, així com també a la zona de vestuaris.

Els diferents espais de cuina a executar s'han dimensionat i disposat de tal manera que les condicions de treball i l'operativa siguin òptims. La proposta també preveu reutilitzar i equipar, amb mobiliari nou, aquests espais amb tot allò necessari per donar un bon servei en línia calenta.

Per projectar les diferents estances de cuina s’han realitzat divisòries interiors, acabats en parets, sòls i sostres, així com la realització de les instal·lacions per al correcte funcionament i compliment de la normativa (Il·luminació, electricitat, fontaneria, sanejament, protecció contra incendis, fred industrial, etc.).

Amb l'objectiu d'aconseguir l'operativa i seguretat a la cuina i evitar encreuaments en la circulació, minimitzar els riscos higienicosanitaris i millorar les condicions laborals del personal, s’ha proposat una distribució de les diferents zones de cuina optimitzant els espais, dimensionant correctament les estances que la conformen per aprofitar la superfície de què es disposa i obtenir un correcte funcionament de cadascuna d'elles. D'aquesta manera, la cuina complirà a efectes d'operativa, seguretat alimentària, seguretat i ergonomia del personal.

El servei que s'elaborarà en aquesta tipologia de cuina és en línia calenta, ja que es realitzarà el menjar en un altre centre i es portarà a aquest, emmagatzemant el menjar calent dintre les dues taules calentes, fins l’hora del servei. En aquesta cuina també es realitzaran les preparacions en fred que siguin necessàries.

Amb aquestes obres, el Consell Comarcal del Tarragonès segueix amb el seu compromís de millorar les instal·lacions de cuines i menjadors als diferents centres educatius de la comarca on l’ens supramunicipal n’és el responsable. El Consell busca doncs oferir el millor servei i adequar les instal·lacions a les necessitats concretes de cada centre i dels seus usuaris i usuàries.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D