EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RECOLZA LA INSERCIÓ DE PROP DE 400 JOVES EN EL MÓN LABORAL I FORMATIU

L'ens supramunicipal descentralitza l'atenció a la garantia juvenil,
en benefici dels municipis

 

Aquest servei es du a terme amb el suport de Servei d'Ocupació de Catalunya,la Direcció Generalde Joventut i la Diputació de Tarragona

 

En els darrers mesos de l'any,el ConsellComarcal del Tarragonès ha atès un total de 374 joves, d'entre 16 i 29 anys, que ni estudien ni treballen. Aquesta atenció es porta realitzant  des del passat 21 de maig, quan es va iniciar el suport a la inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

 

El servei que s'ofereixa aquests joves, té l'objectiu d'aconseguir la seva inserció en el món laboral o formatiu, a través de l'accés a cursos de formació ocupacional i també de tipus transversal (idiomes i TIC). Per a això, se'ls dóna suport des de l'inici del procés. En aquest sentit, se'ls ajuda a fer la inscripció en el programa, es crea un itinerari per a cada persona i finalment, es realitza la seva tutorització i seguiment, fins aconseguir la seva inserció en el món laboral o formatiu.

 

A la comarca del Tarragonès, el servei s’ha descentralitzat i no s'ofereix des de la seu del seu Consell Comarcal, sinó que es facilita la permanència de personal tècnic especialitzat als diversos municipis. D'aquesta manera, els joves no s’ha de desplaçar a la seu del Consell, el qual dóna suport als municipis i permet així, una millor atenció als usuaris i usuàries. Així doncs, aquesta atenció s'ha ofert des dels Punts Joves i Punts d’Informació Juvenil dels municipis de la comarca, excepte a la ciutat de Tarragona -que disposa d'una tècnica impulsora pròpia, ubicada a l’Oficina Jove Tarragonès-.

 

Cal destacar també que per dur a terme aquest servei, a més de signar acords amb els municipis interessats,el ConsellComarcal del Tarragonès compta amb diversos suports. En aquest sentit, disposa d'un tècnic impulsor del programa, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya; personal tècnicmancomunat de joventut, finançat perla Direcció Generalde Joventut i la Diputació de Tarragona, amés del personaltècnic de les oficines locals detreball del ConsellComarcal. Tots aquests professionals treballen coordinats per tal d'oferir un correcte desenvolupament del servei.

 

Altafulla, El Catllar, Constantí, Creixell,El Morell, Perafort, La Pobla de Mafumet, La Riera de Gaià, Salou, La Secuita, La Canonja, Roda de Berà, Torredembarra, Vilallonga del Camp i Vila-seca són els municipis des d’on s’ofereix aquest servei d’atenció al jovent. Al 2016, està previst que es pugui dur a terme també, als Pallaresos.

 

Es poden consultar els horaris d’atenció a l’apartat del Servei Comarcal de Joventut del lloc web www.tarragones.cat

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D