Divendres 24 de Maig de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RENOVA EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB ELS AJUNTAMENTS EN MATÈRIA DE SERVEIS SOCIALS

El Consell es compromet a prestar diversos serveis i programes mitjançant personal propi i contractes amb empreses externes quan així sigui necessari.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RENOVA EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ  AMB ELS AJUNTAMENTS EN MATÈRIA DE SERVEIS SOCIALS

Serveis assistencials de benestar social.

Tarragona, 21 de febrer de 2023 - El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) i els ajuntaments de la comarca que formen part de l’Àrea Bàsica dels Serveis Socials del Tarragonès han renovat els respectius convenis de col·laboració fins el 31 de desembre de 2025.

En tots ells s’ha establert un conveni marc de col·laboració en matèria de Serveis Socials i altres programes relatius al benestar social, segons els criteris i les condicions que s’estableixen al Contracte Programa del Departament de Drets Socials, al conveni d’Igualtat i Feminismes per al 2022-2025 i al conveni de col·laboració amb l’Institut Català de les Dones pel servei del SIAD.

A través d’aquests acords renovats amb els municipis, el Consell es compromet a prestar diversos serveis i programes mitjançant personal propi i contractes amb empreses externes quan així sigui necessari. Per fer-ho, destinarà les aportacions econòmiques establertes al Contracte Programa del Departament de Drets Socials, el Conveni de la Generalitat del Departament d’Igualtat i Feminismes, així com el Conveni amb l’Institut Català de les Dones. Cada ajuntament farà també la seva corresponent aportació econòmica d’acord als criteris i condicions per a cada servei o programa.

Correspon als municipis crear i gestionar els serveis socials necessaris, tant propis com delegats. Amb tot, la llei preveu que siguin els ens supramunicipals com el Consell Comarcal del Tarragonès els qui supleixin els municipis de menys de 20.000 habitants en la titularitat de les competències pròpies dels serveis socials bàsics d’aquests municipis. Entre els serveis que s’ofereixen en l’àmbit dels Serveis Socials està l’atenció primària a través d’Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS); els ajuts d’urgència social; els Serveis d’Intervenció Socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies; els Serveis de Transport Adaptat; el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF); el Servei Comarcal de Joventut, amb el desplegament de polítiques locals en aquest àmbit;  el Servei d’Atenció a l’entorn domiciliari (SAD i TAD); els referents de dependència i promoció de l’autonomia personal; o els plans, programes i projectes d’acció comunitària.

Pel que fa als serveis oferts en l’àmbit d’Igualtat i Feminismes, destaca el desplegament de la xarxa del Servei d’Atenció Integral (SAI) en el marc LGBTI+; el sistema d’atenció i resposta integral per a dones en situació de violència masclista i els seus fills o filles; i el Servei de Migracions, acollida i vida digna compartida.

Per últim, en l’àmbit de l’Institut Català de les Dones se centra en el servei d’Informació i Assessorament a les Dones.

Municipis participants

Pel que fa als municipis que han subscrit els respectius convenis amb el Consell Comarcal del Tarragonès, aquests han estat tots aquells que formen part de la comarca i que tenen una població inferior a 20.000 habitants. Aquests són: Altafulla, Constantí, Creixell, El Catllar, El Morell, Els Pallaresos, La Canonja, La Nou de Gaià, La Pobla de Mafumet, La Pobla de Montornès, La Riera de Gaià, La Secuita, Perafort, Renau, Roda de Berà, Salomó, Torredembarra, Vespella de Gaià i Vilallonga del Camp.

En els cas dels municipis de Vila-seca i Salou s’han establert acords concrets per serveis que són competència de municipis de més de 50.000 habitants.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D