EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS REUNEIX ALS ALCALDES I ALCALDESSES DE LA COMARCA A RENAU

Abans de la celebració del Consell d’Alcaldies, es va dur a terme la descoberta d’una placa que acredita al Roure Mare de Renau com a arbre d’interès comarcal
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS REUNEIX ALS ALCALDES I ALCALDESSES DE LA COMARCA A RENAU

Moment de la descoberta de la placa al Roure Mare de Renau.

El Casal de Renau va ser l’escenari, el 22 de juliol, d’una nova convocatòria del Consell d’Alcaldies que el Consell Comarcal del Tarragonès celebra de forma periòdica durant l’any. Tots els alcaldes i alcaldesses del Tarragonès estaven citats en aquesta localitat per tal de tractar i debatre temes d’interès general per a la comarca. La trobada va comptar amb totes les mesures de seguretat per complir els protocols indicats arran de la situació de pandèmia actual.

La sessió es va iniciar amb la benvinguda per part de Manel-Jaume Sales, alcalde de Renau, i de Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

A continuació, va tenir lloc la presentació del primer punt de l’ordre del dia a càrrec de Josep Bertran, director de Comunicació de Repsol, i Lluís Inglada, director de l’Àrea de Gestió i Innovació del Territori de l’Institut Cerdà. Tots dos van presentar l’Observatori de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona.

En acabar, el segon punt de l’ordre del dia va anar a càrrec d’Àlex Gombau, auxiliar tècnic d’administració electrònica del Consell Comarcal del Tarragonès, i Joaquim Molas, tècnic informàtic de la corporació. En aquest cas, van presentar a totes les persones assistents l’estat dels tallers de transparència i dades obertes a la comarca del Tarragonès.

Finalment va tenir lloc el torn obert de paraula on els alcaldes i alcaldesses van poder debatre i aportar opinions i punts de vista sobre diferents aspectes d’interès general.

Un roure d’interès comarcal

La trobada es va iniciar prèviament a la carretera TV-2032, a on es troba el roure “Mare de Renau”. Es tracta d’un exemplar de dimensions excepcionals, amb monumentalitat considerable i que ha estat declarat arbre d’interès comarcal pel Ple del Consell Comarcal del Tarragonès de data 22 de juny de 2021.

És un arbre amb una antiguitat que supera els 300 anys que el fa, probablement, el més vell i vital de les comarques de Tarragona. Es tracta d’una espècie emblemàtica de les terres del Gaià i està format de la barreja de dues espècies: el roure martinenc i el de fulla petita.

L’alcalde de Renau, el president del Consell Comarcal del Tarragonès i membres del Gepec, una de les entitats impulsores d’aquesta iniciativa, van dur a terme els parlaments i van descobrir la placa ubicada sota el mateix arbre i que, a partir d’ara, informarà del seu interès natural i paisatgístic a tots els visitants.

El president del Consell va animar a què la declaració d’aquest arbre pugui servir per impulsar un estudi més ampli que doni lloc a un catàleg dels elements patrimonials naturals de la comarca. L’alcalde de Renau, per la seva banda, va ressaltar el fet que aquest arbre no només és patrimoni de Renau, sinó que ha de ser patrimoni de tots i totes. Al mateix temps, també va voler agrair la tasca del Consell Comarcal del Tarragonès amb aquesta declaració que ha permès sumar esforços i fer un pas més en la conservació i difusió d’aquest exemplar.

Per últim, Gepec va fer una crida a comprometre’ns conjuntament a què es mantingui, sobrevisqui i el seguim respectant com fins ara, protegint així la cultura dels territoris.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D