EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S’ADHEREIX A LES ACCIONS PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGBTI

L’ens ha col·locat a la recepció de l’entitat, en un lloc visible, la bandera LGBTI tot indicant que a la nostra corporació es respecten els drets de les persones LGBTI. A més, el president del Consell i la consellera delegada en l’àmbit de la dona han participat en un vídeo que formarà part de l’audiovisual que ha preparat la Generalitat de Catalunya.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S’ADHEREIX A LES ACCIONS PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGBTI

Cartell per promoure l'acció de sensibilització als municipis del Tarragonès.

Per commemorar el 28J, el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, el Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a l’actuació conjunta impulsada per part de la Generalitat de Catalunya i que ha comptat també amb la participació de tots els municipis de la nostra comarca, i de la resta de Catalunya que han volgut adherir-s’hi. Així doncs, l’acció s’ha impulsat enguany de forma unitària des de les Cases d’Alcanar fins a Bossòst, a la Vall d’Aran.

Aquesta actuació ha consistir en pintar una bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí a un pas de vianants o qualsevol altre element de la via pública: banc, rajola d’una plaça emblemàtica, etc. L’acció té com a finalitat posar en relleu les polítiques públiques LGBTI que s’estan desplegant arreu del territori català, alhora que visibilitzar aquest col·lectiu i mostrar la sensibilització i el respecte que totes les administracions locals mostren vers ell.

El Consell Comarcal del Tarragonès, des del primer moment, ha volgut mostrar aquesta sensibilització com a entitat, no només formant al seu personal en aspectes LGBTI, si no també col·locant a la recepció de l’entitat, en un lloc visible, la bandera LGBTI tot indicant que a la nostra entitat es respecten els drets de les persones LGBTI.

A més, Joan Martí Pla, president del Consell, i Marisa Méndez de Vigo, consellera delegada en l’àmbit de la dona de la corporació, han participat en un vídeo que formarà part del audiovisual que la Generalitat reproduirà a tots els mitjans de comunicació nacionals i locals i a les xarxes de comunicació amb les gravacions del diferents municipis i administracions públiques.

També des del Consell s’ha coordinat la col·laboració i participació de tots els municipis de la nostra comarca, per tal que la iniciativa tingués el major abast i ressò possible.

El paper fonamental dels SAI LGBTI
En els darrers tres anys s’ha pogut anar desplegant, amb el finançament del contracte programa, la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI que són una garantia per a la igualtat territorial en les polítiques públiques LGBTI. La recent creació d’aquesta xarxa fa que encara no sigui suficientment coneguda, i és per això que actuacions com aquestes permeten donar visibilitat als 90 SAIs LGBTI i als 780 municipis a qui donen serveis els SAIs comarcals i territorials, a més les SAIs locals.

Què es commemora el 28J?
El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels fets de Stonewall que van tenir lloc el 28 juny de 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

Al balcó del Consell Comarcal del Tarragonès, per commemorar aquesta efemèride, també estarà penjada un cartell del SAI Tarragonès del 25 al 30 de juny de 2020.
  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D