EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S’ADHEREIX A LES ACCIONS PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGBTI

L'ens supramunicipal celebrarà el proper dilluns 28 de juny l’acte institucional amb la conferència “Desconstruint prejudicis. Efectes de la discriminació negativa en les persones LBGTI”.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S’ADHEREIX A LES ACCIONS PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGBTI

L’acte se celebrarà de manera virtual.

Cada 28 de juny es commemoren els fets succeïts l’any 1969 a Stonewall (EUA) que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Amb l'aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre i la posada en marxa de la primera Xarxa pública de serveis d’atenció integral LGBTI es volen garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès es constitueix oficialment el desembre del 2018 i entre d’altres accions vol visibilitzar i celebrar els dies internacionals més significatius per aquest col·lectiu.

Així doncs pel proper dia 28 l’ens supramunicipal ha programat la xerrada “Desconstruint prejudicis. Efectes de la discriminació negativa en les persones LBGTI”. Seguint les indicacions del PROCICAT, l’acte se celebrarà de manera virtual.

L’acte s’iniciarà a les 9:00 amb l’obertura i benvinguda a càrrec de Daniel Cid, conseller de l’àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès. Posteriorment tindrà lloc la xerrada sobre les discriminacions cap al col·lectiu LGBTI, a càrrec de la psicòloga Araceli Bahillo de R-Inicia. L'acte finalitzarà amb la lectura de la Declaració Institucional a càrrec de Marisa Méndez de Vigo, consellera delegada en l’àmbit de la Dona del Consell Comarcal del Tarragonès.

Connexió i inscripcions

Per tal de connectar-se a la presentació, xerrada i tancament de l’acte podeu clicar en aquest enllaç.

La ID és 770 9935 7149 i el codi d’accés és uq3r50.

Les inscripcions a la formació es poden formalitzar a través d’aquest altre enllaç.

El paper fonamental dels SAI LGBTI

En els darrers tres anys s’ha pogut anar desplegant, amb el finançament del contracte programa, la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI que són una garantia per a la igualtat territorial en les polítiques públiques LGBTI. La recent creació d’aquesta xarxa fa que encara no sigui suficientment coneguda, i és per això que actuacions com aquestes permeten donar visibilitat als SAIs LGBTI de tots els municipis a qui donen serveis.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D