El Consell Comarcal del Tarragonès s'afegeix als actes del Dia Internacional de les Dones

El Departament de Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès ha presentat un audiovisual que, amb el títol de "Infants per la igualtat: El Tarragonès mou fitxa", mostrava la visió  sobre l’equitat de gènere que tenen els infants i joves que participen en les activitats dels serveis d’intervenció socioeducativa del Tarragonès.

 

El vídeo és una creació audiovisual elaborada pels infants, adolescents i equips educatius dels   9 Centres Oberts  dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials que participen de les accions de la Xarxa de Centres Oberts del Tarragonès i els 9 Tallers d'Acció Socioeducativa del Tarragonès (T.A.S.T.A.)  que  formen part Servei itinerant d’infància i família del Tarragonès , des del treball educatiu i de reflexió  on els infants escenificaven les seves opinions sota el lema  “Infants per la Igualtat: el  Tarragonès Mou Fitxa”

 

L'acte l'ha obert el president, Sr. Frederic Adan, reflexionant sobre la gran labor que s'està realitzant en el sentits d'eliminar tota diferència entre sexes, però, al mateix temps, ha fet una reflexió tot dient que la necessitat de realitzar d'actes com aquest ens ha de conscienciar sobre el molt de camí que ens queda per fer.

La coordinadora de l'Institut Català de les Dones, que ha acompanyat el president, també ha donat la benvinguda als assistents, que omplien la sala, i a la mitja part ha llegit la "Declaració Institucional de l’Institut Català de les Dones" .

L’Estatut d’autonomia de Catalunya afirma en el seu articulat que l’equitat de gènere és un valor de la societat catalana i que els poders públics han d’emprendre polítiques actives per reconèixer les dones com a subjectes socials i polítics, superar el model androcèntric i reconèixer l’expertesa femenina, així com les aportacions que les dones han fet i fan en totes les esferes polítiques, socials, econòmiques i culturals.

És per això que en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones,el Consell Comarcal del Tarragonès s'ha afegit a la iniciativa de la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, per divulgar la campanya institucional de sensibilització amb el missatge “Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere”.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D