EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S'AFEGEIX ALS ACTES PER COMMEMORAR EL DIA DE L'ORGULL LGTBI

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S'AFEGEIX ALS ACTES PER COMMEMORAR EL DIA DE L'ORGULL LGTBI

La bandera de l'Arc de Sant Martí ja oneja al balcó del Consell.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’afegeix als actes per commemorar, el proper 28 de juny, el Dia per l’alliberament de lesbianes, gais, homes i dones transsexuals i bisexuals.

Fins el proper dia 28, el Consell ha penjat al seu balcó la bandera de l’arc de Sant Martí. A més, l’ens supramunicipal s’adhereix també a la campanya impulsada des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que porta per títol ‘Som diferentment iguals’. Amb aquesta campanya es busca  seguir avançant en la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBI, així com també la tolerància per la diversitat d’orientació sexual.

Una mica d’història

El 28 de juny es commemoren els fets ocorreguts aquest mateix dia però de l’any 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d’una batuda policial en un bar gai. La comunitat LGBT va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig pels fets ocorreguts i es va produir un fort enfrontament que va acabar amb detencions i ferits greus. Les reaccions no es van fer esperar i milers de persones d’homosexuals, transsexuals i simpatitzants es van manifestar i això va marcar l’inici de l’activisme homosexual. En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGBT tant als Estats Units com a altres països i el 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l’orgull gai a Nova York i los Angeles per commemorar l’aniversari dels conflictes. Altres ciutats van imitar aquesta iniciativa i actualment el Dia per l’Alliberament LGBTI es commemora arreu del món.

El 26 de juny de 1977 unes quatre mil persones es van manifestar a la Rambla de Barcelona. Va ser la primera manifestació LGBTI a l’estat espanyol i va ser convocada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya.

Des de l’any 2009, a Catalunya se celebra, també, el Pride una marxa festiva a la manera de les desfilades de l’orgull LGBT.

SAI del Consell Comarcal del Tarragonès

Des del Consell també es vetlla per l’atenció del col·lectiu LGBTI. Concretament a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Tarragonès. Es tracta d’un servei integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Des del servei s’ofereix informació i un servei de sensibilització per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i prevenir LGBTIfòbia, on s’atén als seus usuaris i usuàries de forma gratuïta, personalitzada i confidencial.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D