Divendres 14 de Juny de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS SE SUMA UN ANY MÉS AL PROGRAMA PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES JOVES EN PRÀCTIQUES

Aquestes contractacions tenen el cofinançament de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020. Novament es confia que serà una bona oportunitat per aportar talent jove a l’Administració.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS SE SUMA UN ANY MÉS AL PROGRAMA PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES JOVES EN PRÀCTIQUES

Joves en pràctiques 2021.

Des de l’any 2016 el Consell Comarcal del Tarragonès, per tal de reduir l’atur juvenil, dona l’oportunitat a les persones inscrites a la Garantia Juvenil i amb estudis acabats de ser contractades en pràctiques durant almenys 6 mesos a jornada completa en el marc del Programa Joves en Pràctiques del Servei d’Ocupació de Catalunya.

De la mateixa manera, també se sumen a aquesta iniciativa altres administracions locals i entitats d’arreu de Catalunya, creant així una oportunitat de treball quan la majoria d’aquests ens es troben immersos en els processos selectius. Cal recordar que el termini per iniciar les contractacions és el 30 de setembre.

A la comarca del Tarragonès s’han atorgat un total de 539.000€ per a 55 places (45 per a Ajuntaments, 4 per al Consell Comarcal del Tarragonès i 6 a les entitats Casal l’Amic, Cerc@ i la Fundació Institut d’Investigació Pere Virgili).

La majoria de les titulacions que es requereixen per cobrir diferents llocs de treball són:

-          Graus en gestió d'informació i documentació, gestió cultural, ADE, gestió i administració pública, màrqueting i comunicació, econòmiques, ciències jurídiques, arquitectura, enginyeria civil/construcció, Treball Social, Pedagogia, Psicologia, Educació Social, Mestre d'Educació Primària i d'Infantil, Turisme, Història, Història de l'Art, Humanitats, etc.

-          Cicles Formatius d'informàtica i comunicacions, d'administració i gestió, d’urbanisme, de projectes d’obra civil, de tècnic/a en educació infantil, d’integració social, d’animació sociocultural, d’esports, de jardineria i floristeria, de manteniment electrònic, d’instal·lacions elèctriques i automàtiques, etc.

-          Certificats de Professionalitat de jardineria i restauració del paisatge, gestió i supervisió del muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques en l'entorn d’edificis, auxiliar de muntatge i manteniment elèctric, gestió de residus urbans, operaris de neteja viària, etc.

A més d’haver obtingut aquestes titulacions sense que hagin transcorregut més de 5 anys des del seu acabament, els requisits per participar d’aquest programa són: estar inscrit a Garantia Juvenil, la qual cosa suposa tenir entre 16 i 29 anys; estar a l'atur i no rebre accions formatives ni educatives de més de 40 hores.

També cal estar inscrit com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO) a l’OTG (Tel. 900800046); no haver estat contractat en pràctiques per als estudis sol·licitats amb anterioritat més de 18 mesos; i no haver participat del mateix programa del SOC els anys 2019 i 2020.

Per tal de participar del procés, algunes administracions han fet recollida de currículums i documentació, però els llistats per a les entrevistes els faciliten les Oficines de Treball, per la qual cosa és important que aquestes tinguin les dades d’estudis actualitzades.

Aquestes contractacions tenen el cofinançament de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, i novament es confia que serà una bona oportunitat per aportar talent jove a l’administració i donant una bona sortida al jovent contractat.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D