EL CONSELL COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL LGBTI

L'ens supramunicipal ha celebrat avui l’acte institucional del 28J-Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb la lectura del manifest i la presentació del vídeo vinculat a la campanya “Llibertat de ser”.
EL CONSELL COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL LGBTI

Imatge dels participants a l'acte institucional al balcó del Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 28 de juny de 2024- Cada 28 de juny es commemoren els fets succeïts l’any 1969 a Stonewall, als Estats Units, que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia, la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Amb l'aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre i la posada en marxa de la primera Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI es donaven els passos per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès es constituïa oficialment el desembre del 2018 i, entre d’altres accions, des dels seus inicis ha volgut visibilitzar i celebrar els dies internacionals més significatius per a aquest col·lectiu.

Així doncs, per tal de commemorar el 28J-Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, l’ens supramunicipal ha celebrat avui un acte institucional al Saló de Plens de la corporació. La trobada ha estat presidida per Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Montserrat Castellarnau, vicepresidenta i consellera delegada de l’àmbit de la Dona. Hi ha participat també Joan Martí Pla, vicepresident primer de la corporació, i Marc Riu, conseller del grup comarcal d'ERC, a més de les treballadores i els treballadors de l’ens que han assistit a la lectura del manifest.

Durant l’acte també s’ha presentat i projectat el vídeo vinculat a la campanya “Llibertat de ser”. El passat mes de maig, el Servei Acció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI) del Tarragonès va posar en marxa un seguit d’accions que s’han dut a terme durant els mesos de maig i juny per seguir lluitant contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, i treballar la tolerància en la diversitat.

Per commemorar el 17M-Dia Internacional de la LGBTI-fòbia el Consell, a través del SAI, va impulsar una campanya que consistia en la distribució d’unes etiquetes LGBTI+ friendly per als comerços dels diferents municipis del Tarragonès que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS). Els comerços que s’hi volguessin adherir havien de penjar aquestes etiquetes en un lloc ben visible del seu establiment. D’aquesta manera, els adhesius eren una identificació per als negocis o locals en què es reconeixien com a espais lliures i segurs per a tothom. Les etiquetes anaven acompanyades d’un decàleg que els establiments han hagut de complir i que, entre altres aspectes, demanava als comerços que fomentessin la tolerància a la diversitat; que vetllessin per un ambient segur; que no admetessin a persones amb conductes discriminatòries; que no prejutgessin cap aparença, o mostressin un compromís social i un compromís també vers la llibertat de ser, entre altres aspectes.

Durant el temps en què ha estat en marxa aquesta campanya, a més de lliurar les etiquetes, també s’han enregistrat petits vídeos entre els comerços receptors de l’adhesiu. Avui doncs, l’acte ha servit també per presentar públicament aquest vídeo comarcal que se’n farà difusió a través de les pàgines web i dels diferents perfils a les xarxes socials.

Per acabar, l’acte d’avui també ha servit per fer balanç sobre l’impacte i l’evolució de la campanya als ens locals.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D