EL CONSELL COOMARCAL DEL TARRAGONÈS, LA URV I L'OFICINA DE RELACIONS PER A LA COMUNITAT DE MOSSOS D'ESQUADRA SUMEN ESFORÇOS VERS LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Han celebrat, de forma conjunta, un taller centrat a identificar els diferents tipus de violències. En aquest taller s’ha utilitzat com a recurs didàctic un còmic elaborat i treballat per l’equip del SIAD del Consell Comarcal del Tarragonès.
EL CONSELL COOMARCAL DEL TARRAGONÈS, LA URV I L'OFICINA DE RELACIONS PER A LA COMUNITAT DE MOSSOS D'ESQUADRA SUMEN ESFORÇOS VERS LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Imatge de la sessió formativa celebrada a la URV.

Tarragona, 21 de novembre de 2022 - Alumnes de Primer del Grau de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) van participar el passat divendres en un taller sobre violències masclistes. El taller es va impartir al Campus Catalunya de la Universitat per part de dues tècniques del Servei Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), de la mà també dels Mossos d’Esquadra que han participat d’aquesta iniciativa. Es tracta doncs d’un clar exemple de treball en xarxa i de la recerca de sinèrgies per treballar l’abordatge de les violències masclistes.

El taller s’emmarcava dins els actes que el CCT ha programat enguany per commemorar el 25N- El Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Vers les Dones.

Un dels recursos utilitzats en la formació va ser un còmic elaborat i treballat per l’ens supramunicipal. Es tracta d’un material visual i didàctic, pensat amb l’objectiu de donar a conèixer i identificar les diferents formes de violència masclista i els diferents àmbits d’actuació (part de la llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista).  Durant la sessió, es va treballar en el reconeixement de les violències, relacionant-les amb les diferents vinyetes i introduint-hi els actors que en són protagonistes, des d’aquella persona que l’exerceix, passant per aquella que la pateix, així com també les terceres persones que l’observen i no sempre actuen.

Un recurs per a joves i col·lectius de dones

Més enllà de la sessió formativa celebrada la setmana passada, des de Consell Comarcal del Tarragonès es pretén que aquest còmic sigui una eina útil i dinàmica per utilitzar amb les persones joves i els col·lectius de dones. La bona acollida que està tenint fins al moment fan pensar que serà un recurs molt útil.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D