EL CONSELL IMPULSA LA CAMPANYA ‘FORA TICS, CANVIEM ELS COSTUMS’

Es tracta d’una iniciativa impulsada des del SAI Tarragonès per millorar i progressar cap a una mirada interseccional amb perspectiva de gènere i LGTBI+.
EL CONSELL IMPULSA LA CAMPANYA ‘FORA TICS, CANVIEM ELS COSTUMS’

Infografies creades per aquesta campanya.

Tarragona, 16 de març de 2023 - El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) ha posat en marxa la campanya “Fora tics, canviem els costums”. Aquesta campanya està impulsada des del Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI Tarragonès), del Departament de Benestar Social i Família de l’ens supramunicipal. En el marc d’aquesta campanya s’han elaborat tres infografies, les quals fan referència a una sèrie d’indicacions dirigides a les persones professionals del servei per minimitzar errades durant les seves atencions a persones usuàries davant la diversitat sexual. Entre altres, les infografies donen pautes per no cometre un biaix de gènere, per no anticipar l’orientació sexual o per no pressuposar la identitat de gènere. L’objectiu últim és millorar i progressar cap a una mirada interseccional amb perspectiva de gènere i LGTBI+.

Aquestes dinàmiques professionals ajuden a parar i pensar per veure com es pot millorar el servei i l’atenció amb la voluntat que tothom s’hi senti representat. En aquesta mateixa línia, també des de l’Àrea de Dones i Polítiques d’Igualtat de la corporació s’ha treballat per crear una “Guia de Comunicació amb Perspectiva de Gènere”. Aquesta guia, proporciona unes senzilles pautes perquè tothom que atengui a persones pugui integrar-les, fent aquesta atenció cada vegada més diversa i respectuosa amb les sensibilitats de cada persona.

Tant les infografies com la guia de comunicació són habilitats incorporades des del Departament de Benestar i Família de la corporació per tal de poder fer-se ús d’una manera transversal. De manera que se’n pot fer ús en qualsevol departament de l’entitat, per a totes les persones professionals de l’ens local i en cadascun dels nivells d’intervenció.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D