Divendres 28 de Gener de 2022

EL CONSELL IMPULSA UNA FORMACIÓ PER PREVENIR I ACTUAR VERS LES VIOLÈNCIES SEXUALS EN ENTORNS D'OCI

Es tracta d´una formació adreçada als cossos de seguretat comarcal. Entre altres aspectes, la sessió farà incís a un seguit d'indicacions de com actuar amb la víctima d'aquest tipus de violències.
EL CONSELL IMPULSA UNA FORMACIÓ PER PREVENIR I ACTUAR VERS LES VIOLÈNCIES SEXUALS EN ENTORNS D'OCI

La formació s'ha ofert a tots els municipis de la comarca.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha programat pel proper dia 3 de desembre, a les 11 hores, una formació telemàtica adreçada als cossos de seguretat comarcal. L'objectiu d'aquesta sessió és facilitar pautes d'actuació per prevenir i actuar davant les violències sexuals en entorns d'oci.

La formació s'iniciarà amb una presentació del protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci, per seguir amb un repàs a les actuacions preventives respecte a espais d'oci privat, així com també a les actuacions preventives respecte a activitats d'oci a l'espai públic. També es repassaran les actuacions reactives davant la comissió d'infraccions relacionades amb les violències sexuals i, per últim, la sessió finalitzarà amb un seguit d'indicacions de com actuar amb la víctima.

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, com a competent en tot allò que afecta la seguretat de les persones i davant l'increment en els darrers anys de les violències sexuals en entorns d'oci, va elaborar aquest protocol abans esmentat. En ell, es tenen en compte pautes d'actuació per prevenir situacions de violències sexuals en entorns d'oci, per a la seva detecció, així com per donar resposta si aquestes s'acaben produint mitjançant la coordinació i col·laboració de tots els actors, serveis i institucions implicats. El Protocol és aplicable a tot Catalunya per la Policia de la Generalitat i Mossos d'Esquadra i és una eina d'adhesió voluntària per als ajuntaments i entitats privades que vulguin fer un pas endavant en la lluita contra les violències masclistes i, més concretament, contra les violències sexuals. 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D