Dimecres 24 de Abril de 2024

EL CONSELL POSA EN MARXA UNA NOVA CAMPANYA PER MILLORAR LA RECOLLIDA SELECTIVA DE RESIDUS

Per fer-ho, s’instal·laran unes carpes informatives en espais de gran afluència i es lliurarà als veïns i veïnes el material necessari per a una correcta selecció.
EL CONSELL POSA EN MARXA UNA NOVA CAMPANYA PER MILLORAR LA RECOLLIDA SELECTIVA DE RESIDUS

Imatge d'un dels camions que duen a terme la recollida selectiva.

Tarragona, 21 de març de 2023 - Fer més fàcil la recollida selectiva dels residus és l'objectiu prioritari d’aquesta campanya impulsada des del Departament de Medi Ambient del Consell Comarcal del Tarragonès.

La campanya es basa en la figura dels educadors ambientals. Dues persones es desplaçaran als municipis del Tarragonès per tal de conscienciar a la població sobre la necessitat de fer una correcta selecció dels residus i millorar així els percentatges de recollida a la nostra comarca. Es busca, en definitiva, disminuir la producció de la fracció resta i donar a conèixer a la població l’important impacte econòmic i mediambiental que té no dur a terme una correcta selecció de les nostres deixalles.

Per fer-ho, s’instal·laran unes carpes informatives en espais de gran afluència (zones properes a escoles, mercats, platges, etc.). En aquesta mateixa carpa, a més de facilitar la informació necessària, també es lliurarà als veïns i veïnes el material necessari per a una correcta selecció. Així, s’han preparat 60.000 fulletons informatius, 8.000 bosses per a envasos, 8.000 per a paper i 8.000 més per a vidre. També es disposarà de 4.000 cubells per a la matèria orgànica.

Les persones destinatàries

Els municipis que participaran en aquesta campanya de conscienciació són: Altafulla, Creixell, el Catllar, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaia, la Secuita, Perafort, Renau, Roda de Berà, Salomó, Vespella de Gaià i Vilallonga del Camp.

En molts d’aquests municipis, a més de la població local, també es busca amb aquesta campanya incidir en l’important nombre de visitants ocasionals o temporals que es donen en temporada alta. És el cas de municipis de costa com Altafulla, Creixell o Roda de Berà; així com també de municipis que tenen urbanitzacions de segona residència, com són la Pobla Montornès o el Catllar, entre d’altres.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D