Divendres 19 de Juliol de 2024

EL CONSELL PROGRAMA DIVERSOS ACTES PER COMMEMORAR EL 8M-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

L’impuls dels ‘racons liles i multicolors’ a les biblioteques municipals de la comarca; el cicle de ‘Contes per a la igualtat’; o la lectura del Manifest Institucional són algunes de les activitats programades.
EL CONSELL PROGRAMA DIVERSOS ACTES PER COMMEMORAR EL 8M-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Imatge del cartell del Racó lila i multicolor.

Cada any, l’Àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) programa diverses activitats per tal de commemorar el 8 de març-Dia Internacional de les Dones. Amb aquestes actuacions, l’ens supramunicipal busca posar en valor el paper de les dones a la nostra societat, així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes, alhora que sensibilitzar la població per avançar cap a una societat més igualitària i justa per a tothom.

Des de l’àmbit de Polítiques d’Igualtat i Dones, del Departament de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès, aquest any s’aposta per la creació d’un ‘Racó lila i multicolor’ a les biblioteques i sales de lectura municipals de la comarca. I és que enguany, algunes de les activitats programades s’han fet de forma transversal i conjunta amb el Departament de Cultura de l’ens supramunicipal. Per dur a terme aquesta acció, es lliurarà a tots els municipis un plafó distintiu, el llibre ‘Curs de feminisme per a microones’, així com altres materials que han estat facilitats des del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, amb aquesta acció es vol proposar als 19 consistoris de la nostra comarca que facin les corresponents lectures del manifest en motiu del 8M en aquests ‘racons lila’. El Servei d’Integració i Atenció a les Dones (SIAD) del CCT recollirà totes les fotografies que enviïn els diferents municipis per tal de fer-ne, posteriorment, un collage.

Aquest 2022, i també amb la col·laboració del Departament de Cultura del CCT tal i com esmentàvem abans, la ‘Primavera de  Contes a la biblioteques i punts de lectura de la comarca’, que organitza de forma habitual aquest departament, tindrà com a eix temàtic la lectura de ‘Contes per a la igualtat’. Amb aquesta acció es busca fomentar la igualtat des de la perspectiva de gènere per tal de promoure l’adquisició de valors igualitaris entre els infants i els seus progenitors/es. Aquesta activitat es desenvoluparà entre els mesos de març i maig a dotze municipis de la comarca.

Lectura de manifest

L’edifici del Consell Comarcal del Tarragonès, ubicat al carrer de les Coques número 3 de Tarragona, serà l’escenari de la lectura del Manifest Institucional. Aquesta tindrà lloc el mateix 8 de març al migdia, a la porta principal de la corporació. La lectura del manifest anirà a càrrec del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, i de la Consellera de la Dona, Marisa Méndez de Vigo. Comptarà també amb la participació de tots els treballadors i les treballadores de l’ens, així com d’aquelles persones anònimes de fora que s’hi vulguin afegir.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D