Divendres 19 de Juliol de 2024

ACTE INSTITUCIONAL EN COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA

El Consell Comarcal del Tarragonès celebrarà l'acte el divendres 21 de maig, a partir de les 12:10 hores de forma telemàtica. Clàudia Viñas, de l'associació H2o, durà a terme la conferència “Diversitat sexual i de gènere”.
ACTE INSTITUCIONAL EN COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA

La celebració es durà a terme de forma telemàtica.

El Consell Comarcal del Tarragonès celebrarà divendres 21 de maig l’acte institucional en commemoració del 17M, Dia Internacional Contra l'Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

Arran del procés participatiu elaborat pel Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès, s'ha programat la xerrada “Diversitat sexual i de gènere” a càrrec de l’associació H2o, entitat especialitzada en la temàtica. Seguint les recomanacions del Procicat, s'ha decidit celebrar aquest acte via telemàtica per tal de poder garantir totes les mesures de seguretat i distància social arran de la situació sanitària actual. Amb tot, hi ha la voluntat que, en properes edicions, aquest acte pugui recuperar la seva presencialitat.

L'acte s'iniciarà a les 12:10h amb l'obertura i les paraules de benvinguda per part de Joan Martí Pla i Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès. Seguidament tindrà lloc la xerrada per part de Clàudia Viñals, tècnica de salut de l'entitat H2o, per finalitzar amb la lectura del manifest i la cloenda, a càrrec de Marisa Méndez de Vigo, consellera delegada en l’àmbit de la Dona del Consell Comarcal del Tarragonès.

Totes les persones que hi vulguin participar es poden connectar a través d'aquest enllaç. La ID de reunió és 95880995638 i el codi d’accés és 102469.

El Consell Comarcal del Tarragonès, des de l’any 2017, aposta explícitament per la sensibilització i formació a professionals i polítics/ques de la comarca sobre el col·lectiu LGBTI. I és des del desembre del 2018 que, amb la creació del Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès, es formalitza la commemoració dels dies internacionals més significatius per aquest col·lectiu. En aquest context, se celebra l’acte institucional en commemoració del 17M, Dia Internacional Contra l'Homofòbia.

La corporació s'adhereix a aquesta jornada, que recorda que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o orientacions sexuals i afectives. Vol mostrar així el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per la seva identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort. És per això que també reivindica la protecció i el refugi de les persones LGBTI.

   • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D