EL CONSELL PROMOU DIVERSES ACCIONS PER COMMEMORAR EL 8M

La corporació ha impulsat, entre els diferents municipis de la comarca, la ‘Campanya de l’art com a eina de visualització’. També durà a terme la tradicional lectura del manifest institucional.
EL CONSELL PROMOU DIVERSES ACCIONS PER COMMEMORAR EL 8M

Cartell del 8M del Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 3 de març de 2023 - El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) s'ha unit, com cada any, als actes que el proper 8M es duran a terme arreu del territori per commemorar el Dia Internacional de les Dones. El mateix 8 de març, a les 10:30 hores, representants polítics i treballadors i treballadores de l'ens es trobaran a les portes del Consell per participar en la lectura del Manifest Institucional que difon el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Les persones encarregades de llegir aquest manifest seran Óscar Sánchez, president de la corporació, i Marisa Méndez de Vigo, consellera de la Dona.

D’aquesta manera, el Consell reafirma el seu compromís de posar en valor el paper de les dones a la societat, així com invita a reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes. A més, també vol sensibilitzar a la població per avançar cap a una comarca més igualitària i justa per a tothom.

Nova campanya en marxa

Des de l’àmbit de les Polítiques d’Igualtat i Dones, del Departament de Benestar Social i Família de l’ens supramunicipal, aquest any es vol apostar per reflexionar sobre l’ús de la gestió del temps en perspectiva de gènere, que permeti a la societat avançar i trencar amb estigmes que han recaigut i recauen en les dones sobre el treball domèstic i de cures, amb l’afegit del temps de treball productiu, cosa que fa que acumulin més càrrega total, poc visible i reconeguda. I és que, per tal que les dones puguin gaudir de moments reals d’autocura, s’ha d’apostar per una gestió del temps més igualitària. És per aquest motiu que el Consell ha apostat per impulsar la ‘Campanya de l’art com a eina de visualització’. En el marc d’aquesta campanya, s’ha encomanat un disseny gràfic a una dona artista del territori que, amb el suport de l’equip del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Tarragonès, ha plasmat en un cartell unes idees claus de l’àmbit en el qual enguany es vol aprofundir.

Aquest cartell sobre l’ús i la gestió del temps s’està repartint als diversos ajuntaments de la comarca, amb la voluntat que el puguin penjar a la porta de les seves instal·lacions, animant-los també a organitzar algun tipus de dinàmica per reflexionar sobre les frases que hi apareixen allí escrites.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D