EL CONSELL PROMOU UNA CAMPANYA PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA LGBTI-FÒBIA

També ha donat a conèixer les accions per commemorar el 28J-Dia Internacional de l’Orgull. Totes dues campanyes busquen treballar sobre la tolerància en la diversitat amb el lema “Llibertat de ser”.
EL CONSELL PROMOU UNA CAMPANYA PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA LGBTI-FÒBIA

Imatge del cartell d'enguany.

Tarragona, 13 de maig de 2024 - El Servei Acció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI) del Tarragonès ha posat en marxa un seguit d’accions que es duran a terme durant els mesos de maig i juny per seguir lluitant contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, i treballar la tolerància en la diversitat amb l’eslògan “Llibertat de ser”.

Per commemorar el proper 17M-Dia Internacional de la LGBTI-fòbia el Consell, a través del SAI, ha impulsat una campanya que consisteix en la distribució d’unes etiquetes LGBTI+ friendly per als comerços dels diferents municipis del Tarragonès que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS). Els comerços que s’hi vulguin adherir hauran de penjar aquestes etiquetes en un lloc ben visible del seu establiment. D’aquesta manera, els adhesius són una identificació per als negocis o locals en què es reconeixen com a espais lliures i segurs per a tothom. Les etiquetes aniran acompanyades d’un decàleg que els establiments hauran de complir i que, entre altres aspectes, demana als comerços que en el seu dia a dia fomentin la tolerància a la diversitat; vetllin per un ambient segur; no admetin a persones amb conductes discriminatòries; no prejutgin cap aparença, o mostrin un compromís social i un compromís també vers la llibertat de ser, entre altres aspectes.

Aquesta campanya de difusió la duran a terme els ajuntaments dels municipis de l’Àrea Bàsica, del 17 de maig al 15 de juny. Durant aquest temps, a més de lliurar les etiquetes, també s’enregistraran petits vídeos entre els comerços receptors de l’adhesiu que serviran per elaborar un vídeo comarcal que se’n farà difusió a través de les pàgines web i dels diferents perfils a les xarxes socials.

Es pretén així una col·laboració entre diferents regidories dels ajuntaments, la de feminismes i la de comerç, i es vol impulsar la campanya mitjançant les ràdios locals i les associacions locals de comerciants.

28J-Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+

Per commemorar el 28J-Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ es farà difusió del vídeo que esmentàvem anteriorment i, a més, es farà un balanç sobre l’impacte i l’evolució de la campanya als ens locals que tinguin l’etiqueta.

També es preveu elaborar un mosaic amb fotos de tots els ajuntaments amb la bandera LGBTI per commemorar el Dia de l’Orgull. Per últim, esmentar que també es convidarà a totes les ràdios locals a què durant aquella jornada posin música que promogui el respecte, i que els consistoris que disposin d’altaveus repartits pels seus municipis facin també aquesta mateixa acció pels seus carrers i places.

Formacions en diversos àmbits

Aprofitant també les campanyes del 17M i del 28J, des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès s’ha volgut donar un impuls a l’àmbit formatiu.

Pel que fa a les empreses, s’han proposat dos microcursos, un sobre diversitat LGBTI com una oportunitat per millorar l’entorn laboral, i un altre sobre la gestió de la diversitat LGBTI en l’empresa: avantatges i beneficis. Tots dos tenen una durada d’una hora cada un i es fan a distància a través de mitjans electrònics amb registre gratuït, i son impartits pel Departament d’Igualtat i Feminismes.

Una altra a destacar es l’inici de la formació a tots els monitors de menjador escolar que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès sobre com afrontar la discriminació LGBTI als menjadors escolars. Aquest curs, dirigit als monitors d’aquest servei té una durada d’entre 2 i 4 hores aproximadament i també es duu a terme de forma telemàtica.

Per últim, també cal destacar el curs dirigit a tots els treballadors de l’administració pública per saber com afrontar la discriminació LGBTI+, així com per conèixer eines feministes per a la comunicació institucional a les xarxes dels ens públics.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D