EL CONSELL S'ADHEREIX A L'OBSERVATORI DE LA QUALITAT DE L'AIRE DEL CAMP DE TARRAGONA

La Fundació Privada Institut Cerdà coordina la gestió, edició i difusió de l’Informe Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona a iniciativa de l’empresa Repsol, amb la col·laboració de l’AEQT i la direcció científica de la URV.
EL CONSELL S'ADHEREIX A L'OBSERVATORI DE LA QUALITAT DE L'AIRE DEL CAMP DE TARRAGONA

Lluís Inglada (dreta) i Óscar Sánchez en el moment de signar l'adhesió.

Tarragona, 30 d'agost de 2022 - El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, i el director de l’Àrea de Gestió i Innovació del Territori de l’Institut Cerdà, Lluís Inglada, s’han reunit aquest matí a la seu de l’ens supramunicipal per formalitzar l’adhesió del Consell a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona (OQACT).

Aquest observatori és una iniciativa impulsada per l’empresa Repsol, juntament amb la Fundació Privada Institut Cerdà, i la col·laboració de l’AEQT. La seva funció és fer un seguiment anual dels Compostos Orgànics Volàtils dels municipis de l’entorn dels polígons petroquímics del Camp de Tarragona, mitjançant una metodologia eficient, assumible i validada internacionalment, que dirigeix el doctor Francesc Borrull de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquest seguiment, que es va iniciar el 2018, es tradueix en un Informe-Observatori on es recullen tots els mesuraments realitzats per la URV, la seva anàlisi i la informació necessària per a la seva interpretació, però alhora recull també els reptes i els objectius que tant la indústria química com el territori s’han de plantejar per seguir avançant en la gestió adequada de la Qualitat de l’Aire. A més, l’OQACT vol ser també una eina participativa i de divulgació, amb aquesta finalitat inclou dins dels seus propòsits la realització d’activitats com jornades, debats, publicacions, etc.

Amb aquesta adhesió, el Consell Comarcal del Tarragonès se suma així al suport que diferents agents del territori han mostrat fins a la data a aquest Observatori. Es tracta d’empreses, entitats i institucions que ja han signat la corresponent carta d’adhesió, i a les quals ara se li suma l’ens supramunicipal. A partir d’ara doncs el Consell estarà informat i participarà activament dels passos, avenços i accions que desenvolupa l’OQACT.

Anàlisis i informes anuals

L’OQACT es basa en mesuraments i anàlisis científiques que duu a terme la URV. Sobre aquests anàlisis s’elabora un informe que anualment es presenta a tots els agents del territori del Camp de Tarragona.

Totes les accions incloses en el desenvolupament i consolidació de l’OQACT es fan amb el coneixement de la Generalitat de Catalunya com a administració competent i impulsora de la Taula de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D