EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS APROVA UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SUPORT A LA MOBILITZACIÓ DE LA PAGESIA

La declaració es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics de la corporació.
EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS APROVA UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SUPORT A LA MOBILITZACIÓ DE LA PAGESIA

Imatge de la façana del Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 28 de febrer de 2024 - El Ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, en la seva sessió plenària del passat 27 de febrer una Declaració Institucional de suport a la mobilització de la pagesia.

Es pot consultar el text íntegre d'aquesta declaració institucional aquí sota:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SUPORT A LA MOBILITZACIÓ DE LA PAGESIA
Per la nostra pagesia, el fet de sobreviure ha esdevingut des de fa uns anys una tasca cada cop més difícil i feixuga; les reduccions dels preus de compra al camp per sota del preu de cost, l’augment d’importacions de productes agrícoles de països amb normatives menys restrictives i l’excés de tràmits burocràtics amb la bretxa digital que aquests comporten són exemples de les principal problemàtiques. Problemàtiques que amb l’afegit de la creixent crisi climàtica i sequera comporten una pèrdua de collites que augmenta de forma exponencial.
En conseqüència; la desaparició de petites i mitjanes explotacions, la davallada de la pagesia, l’augment de la mitjana d’edat de la població activa del sector, la manca de relleu generacional i el despoblament rural són una realitat cada dia més preocupant.
Per tant, cal tenir en compte la importància el sector agrari i agroalimentari de Catalunya: el primer sector de la nostra economia. Cal posar en valor la feina dels nostres agricultors i ramaders ja que aquesta ens dona una seguretat alimentària privilegiada i recordar com en moments tant durs, com el que va suposar la pandèmia, van estar al nostre costat i no van defallir en cap moment mostrant un impactant desplegament d’estratègies i resiliència exemplars.
D’aquesta manera, és necessari que la societat i totes les administracions s’impliquin per recolzar aquest sector que ens garanteix, a banda de la producció d’aliments, la continuïtat de la vida més enllà de les àrees metropolitanes i la preservació del paisatge rural.
És per tot això, que des del Consell Comarcal de Tarragonès volem mostrar la nostra solidaritat i suport ferm a la pagesia i a les mobilitzacions d’aquests darrers dies, reconeixent la importància de defensar els interessos del sector agrari i la sobirania alimentària i, per altra banda, instar a l’adopció de polítiques actives per revertir la crisi del sector.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D