EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PARTICIPA EN ELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL 75È ANIVERSARI DE L'ARXIU HISTÒRIC DE TARRAGONA

EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PARTICIPA EN ELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL 75È ANIVERSARI DE L'ARXIU HISTÒRIC DE TARRAGONA

D'esquerra a dreta: Cid, Vilallonga i Ibarra.

L’Arxiu Històric de Tarragona (AHT) va celebrar ahir l’acte de commemoració del seu 75è aniversari. El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, va participar en aquest acte, conjuntament amb la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, i el president de l’AHT, Ricard Ibarra, a més d’altres autoritats locals del món polític, cultural i associatiu.

La trobada es va iniciar amb una visita a l’exposició de l’Arxiu, per passar posteriorment a la sala d’actes on van tenir lloc els parlaments institucionals. Durant la seva intervenció, Daniel Cid va voler ressaltar dos aspectes importants que, al seu entendre, ajuden a conèixer una mica més l’estret vincle que manté l’Arxiu Històric de Tarragona amb el Consell Comarcal del Tarragonès i, en definitiva, amb els municipis de la comarca.

La primera cosa a la qual va fer incís és al paper que assumeix l’Arxiu a partir del 1981, quan la seva gestió és transferida a la Generalitat de Catalunya. En aquells moments, l’Arxiu comença a exercir la funció d’Arxiu Comarcal del Tarragonès. Des d’aleshores, les iniciatives que han impulsat de suport en aquest àmbit a les poblacions que integren la comarca han estat moltes i molt freqüents.

Va ser al 2006 quan es va crear, en col·laboració amb el Consell Comarcal, una estructura estable que permet oferir una assistència permanent a un total de 7 poblacions de la comarca que no disposen de servei d’arxiu, així com també de forma puntual a d’altres municipis que ho sol·licitin. Es tracta doncs d’un tasca molt important, minuciosa i necessària que s’està impulsant des de les sinèrgies entre l’Arxiu Històric de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.

La segona cosa que va voler ressaltar és pròpiament el 75è aniversari de la creació de l’Arxiu Històric de Tarragona. Es tracta d’un llarg període de temps en què l’Arxiu ha dut a terme, sense interrupció, la seva tasca al servei de la societat. Per a Cid és important doncs posar en valor la seva labor i el 75è aniversari d’una entitat que ha assumit durant tot aquest temps un paper essencial en la salvaguarda, gestió i conservació del patrimoni documental.

Per acabar, Cid va voler transmetre el seu agraïment al director de l’Arxiu per la tasca que fan i que han fet al llarg d’aquests 75 anys; alhora que també va transmetre l’agraïment a la consellera pel paper fonamental que desenvolupa la Generalitat en aquest sentit, alhora que li va demanar el seu compromís de seguir dotant dels recursos imprescindibles per tal que la tasca de l’Arxiu pugui ser una realitat dia a dia.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D