EL PROGRAMA ‘TEMPS PER CURES’ DONARÀ SERVEI A 15 MUNICIPIS DE L'ÀREA BÀSICA DE SERVEIS SOCIALS DEL TARRAGONÈS

El Consell Comarcal del Tarragonès implementa un any més el programa als municipis de la comarca, impulsat pel Departament de Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat.
EL PROGRAMA ‘TEMPS PER CURES’ DONARÀ SERVEI A 15 MUNICIPIS DE L'ÀREA BÀSICA DE SERVEIS SOCIALS DEL TARRAGONÈS

La previsió és que al voltant de 2.500 infants participin en els projectes finançats.

Tarrragona, 11 d'abril de 2023 - El programa ‘Temps per Cures’ arribarà als 15 municipis del Tarragonès que han sol·licitat finançament comarcal per a 35 projectes diferents. La proposta es concreta en la creació o el reforçament de 14 casals d’Estiu, 3 casals de Setmana Santa, 3 campus esportius, 3 espais de lleure socioeducatiu, 3 serveis de canguratge municipal, 2 casals de Nadal, 2 espais d’acollida escolar, 2 serveis de transport a activitats de lleure entre municipis i 1 servei específic per a cura d’infants amb necessitats especials. Aquest any s’ha incidit especialment en la creació de nous projectes als municipis més petits del Tarragonès, mitjançant serveis compartits i transport per als infants. La previsió és que al voltant de 2.500 infants participin en els projectes finançats.

El Consell Comarcal del Tarragonès, així mateix, gestionarà de nou 2 programes. Es portarà a terme una segona edició ampliada del projecte ‘La Furgo’ que va tenir força èxit l’estiu passat. El programa apropa l’activitat esportiva i de lleure en l’entorn natural en petits grups d’adolescents amb edats compreses entre 12 i 16 anys. També es crearà un espai de canguratge per a dones que participin en programes d’igualtat.

Un dels aspectes que cal destacar del programa és el seu caràcter universal que es fa compatible amb la priorització d’accés de determinats col·lectius com: famílies amb altes càrregues amb cures; famílies monomarentals; mares o tutores víctimes de violències masclistes; dones en situació d’atur de llarga durada; dones migrants; i dones majors de 45 anys.

La finalitat de ‘Temps per Cures’ és avançar en la corresponsabilitat publica a l’hora d’impulsar serveis de cura puntual per a nenes i nens dels 0 als 16 anys a tot el territori català. A través de l’accés dels municipis a un millor finançament, en clau de gènere, es reforcen i creen nous serveis de cures infantils de proximitat per a nenes i nens de 0 a 16 anys. Inclou serveis de cangur municipal (en equipaments públics o a domicili), ludoteques, casals en períodes no lectius, colònies i campaments, espais d’acollida matinal, de migdia o de tarda a les escoles i altres serveis anàlegs fora del temps i l’àmbit educatiu.

El programa ha de servir per consolidar el dret a les cures de les nenes i nens així com per alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones a qui, majoritàriament, s’ha atribuït el treball de les cures.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D