EL PROJECTE XERREM JUNTS, COM A EINA D'INTEGRACIÓ SOCIAL

EL PROJECTE XERREM JUNTS, COM A EINA D'INTEGRACIÓ SOCIAL

Forografia de família de l'acte de presentació del programa Xerrem Junts.

El Consell Comarcal del Tarragonès va acollir ahir a la tarda la presentació del projecte 'Xerrem Junts' impulsat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), amb el compromís del Consell d'ajudar als municipis de la comarca en la seva implantació.

Fins ara són dos municipis del Tarragonès, Altafulla i el Morell, els que han implementat aquest programa que té l'objectiu de promoure espais socials de trobada i comunicació en català per a persones que s'inicien en la parla d'aquesta llengua o la volen millorar.

Des del primer moment, el Consell Comarcal del Tarragonès s'ha compromès a promoure territorialment el projecte per mitjà d'actuacions pròpies: informant als diversos agents socials i altres actors implicats; promovent-ne la seva difusió en campanyes de cerca de voluntaris; detectant les necessitats al territori; organitzant trobades d'informació general i de formació de voluntaris en coordinació amb la CAL, etc. Més enllà de la millora en competència oral bàsica de català, el programa també serveix per fomentar i obtenir cohesió social, coneixement i estima del país, diàleg intercultural, reforçament de l'entitat acollidora i apoderament personal.

L'acte va comptar amb l'assistència i participació del Sr. Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. A més, també hi van assistir el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid; el president de la CAL, Josep Ribas; la presidenta de l’APELLC, Anna Gispert; així com també l’alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; i la regidora de Benestar i Serveis Socials i Sanitat de l’Ajuntament del Morell, Maria Jesús Valldosera, entre molts d’altres tècnics i voluntaris del programa. Després de la presentació del projecte, es va procedir a signar el conveni de col·laboració entre el Consell, la CAL i l’APELLC. Posteriorment es van lliurar les acreditacions als voluntaris del projecte ‘Xerrem Junts’ que participen a Altafulla i el Morell.

Va cloure l’acte Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Referents arreu de Catalunya

Els municipis d’Altafulla i Morell han estat pioners en implementar aquest programa. Tots dos han apostat fermament per implantar aquesta iniciativa entre la seva població nouvinguda, comptant amb el recolzament del Consell Comarcal del Tarragonès. ‘Xerrem Junts’ és un programa referent no sols per a la comarca, sinó per tot Catalunya.

Aquests dos municipis han estat el tret de sortida, però els bons resultats obtinguts en ells han de permetre, en les properes setmanes, l’adhesió i el compromís d’altres poblacions.

En definitiva doncs, l’experiència assolida fins ara a les nostres comarques ha demostrat que cal estendre projecte ‘Xerrem Junts’ i universalitza’l arreu del territori català.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D