EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT DEL TARRAGONÈS COL·LABORA EN EL PROJECTE JOVES AMB TALENT

EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT DEL TARRAGONÈS COL·LABORA EN EL PROJECTE JOVES AMB TALENT

Programa Joves amb Talent 2019.

El projecte formatiu “Joves amb Talent” es desenvolupa amb èxit des de fa anys des del El Consell Comarcal del Baix Camp, destacant com una iniciativa que parteix de la idea que els joves tenen talent. En els últims anys s’ha constatat al territori la presència de persones amb idees que tenen com a base el sector primari amb una perspectiva de respecte a l’entorn, amb la utilització de mètodes no invasius a la terra, i més enllà d’un projecte empresarial representa per a les persones joves un projecte de vida i d’arrelament al territori. Per això la formació enguany està centrada en l’agricultura regenerativa.

El Servei Comarcal de Joventut del Baix Camp du a terme aquesta actuació conjuntament amb l’Agent de Desenvolupament Local de la seva comarca i compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Albiol, Arbolí, Prades, Vilaplana, la Febró i Pratdip. Per a aquesta edició també s’ha comptat, per primer cop, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, amb la qual cosa s’ha permès la participació de dos joves que volen desenvolupar un projecte a Renau.

El programa es va iniciar el passat 4 i 5 de maig a l’Arbolí amb la participació de 23 persones que participen des del plantejament de 16 projectes personals i professionals (alguns individuals i d’altres col·lectius) que tenen com a pilar que treballen l’agricultura. Se seguirà amb 6 sessions més distribuïdes al llarg d’un any, on es treballaran conceptes com el disseny de la finca, l’estalvi d’aigua, els minerals i la microbiologia i la matèria orgànica, la fruita seca, els animals i el biochar, els cultius perennes mediterranis i que, finalment, tancarà amb una sessió de cooperativisme i projectes comuns. Les persones que imparteixen la formació són persones que coneixen en profunditat els temes tractats i li donen una orientació basada en els cultius de l’entorn.

Des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès es valora molt positivament aquesta oportunitat de col·laboració i des d’ambdós ens s’estudia la possibilitat de seguir col·laborant en aquest projecte que donaria resposta a una necessitat d’un sector minoritari del jovent però molt important, tant per aquestes persones en concret com per alguns municipis d’interior amb pocs habitants i terres de cultiu sense treballar.

El finançament del programa es fa a través del contracte programa amb la Direcció General de Joventut.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D