Dimecres 19 de Març de 2025

EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT DEL TARRAGONÈS REPRÈN LES ATENCIONS ALS MUNICIPIS

S’ha materialitzat la signatura del nou Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya que garanteix part del finançament del servei supramunicipal en matèria de Joventut.
EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT DEL TARRAGONÈS  REPRÈN LES ATENCIONS ALS MUNICIPIS

Una de les activitats celebrades amb el jovent de la comarca.

Tarragona, 22 de novembre de 2022 - Després d’uns mesos en què l’atenció a les persones joves duta a terme des del Servei i Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès ha estat telefònica i telemàtica, amb la signatura del nou Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya (que garanteix part del finançament del servei supramunicipal en matèria de Joventut), s’han reprès les permanències d’atenció presencial per a la gent jove dels municipis amb els quals es té conveni.

Aquestes atencions també comporten una descentralització del serveis d’informació, orientació i assessorament per a l’emancipació de l’Oficina Jove Tarragonès, gestionada conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès, l’Ajuntament de Tarragona i la Direcció General de Joventut. A més a més, des del Consell s’ha ampliat el nombre d’hores de suport a la inscripció a la Garantia Juvenil i al reforç del servei de treball i educació, amb 5 hores més d’una professional, doblant així el nombre d’hores d’atenció respecte als últims anys.

Al Tarragonès hi ha 10 municipis menors de 5.000 habitants que tenen conveni amb el Consell Comarcal en matèria de Joventut per rebre aquest suport de la figura de la ‘tècnica mancomunada’ que té com a funció principal el disseny, la implementació i l’avaluació del Pla Local de Joventut. Aquest document és una eina estratègica que estableix quins són els objectius per donar resposta a les necessitat detectades i dotar de coherència les polítiques de joventut municipals, d’acord amb els recursos disponibles. De la mateixa manera, hi ha un compromís d’atendre el jovent dels municipis de forma presencial en matèria d’informació, assessorament i orientació educativa i laboral; treball en xarxa entre municipis i comunitari amb d’altres professionals i entitats que intervenen als municipis; prevenció de conductes de risc i dinamització d’activitats de lleure. Actualment s’ha signat conveni amb El Catllar, La Secuita, La Riera de Gaià, Els Pallaresos, Vilallonga del Camp, Perafort, La Pobla de Mafumet, La Pobla de Montornès, La Nou de Gaià i, properament, Creixell.

Altres accions dins el Pla Comarcal de Joventut

Des del Pla Comarcal de Joventut, municipis com Renau i Vespella de Gaià duran a terme properament activitats adreçades a la població jove com són la festa jove a Renau amb discjòquei i food truck el 10 de desembre, o la masterclass de zumba i taller de robòtica el cap de setmana del pont de desembre a Vespella de Gaià.

També es finança el projecte ‘Mira’m’ en el marc del Festival REC de Tarragona que organitza l’entitat Play Acció Cultural i que consisteix en posar a l’abast de l’alumnat dels centres educatius de la comarca un cinema poc comercial en què s’abordin temes del seu interès i posterior debat. En el cas d’enguany, el debat tindrà lloc amb la directora de la pel·lícula que es projectarà ‘La Maternal’, al voltant d’una noia adolescent que es queda embarassada i tot el que això comporta en la seva vida i al seu voltant.

Amb els municipis de la Zona TRAC  (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) es fa un treball en xarxa des de fa més de 12 anys i es desenvolupa el projecte de dinamització juvenil ‘Propera Parada...’ que ha organitzat un curs de monitors de lleure a Roda de Berà per aquest Nadal i està organitzant l’esquiada per a principis de 2023.

I en l’àmbit de la prevenció en matèria de salut, diversitat i resolució de conflictes s’estan repartint i donant a conèixer les guies ‘I tu què faries?’ que acompanyen l’exposició que tots els municipis, entitats i centres educatius poden demanar per dinamitzar les persones joves usuàries a les quals donen servei.

D’altra banda, també gràcies al finançament del SOC es pot donar servei a municipis més grans, amb els quals s’estableixen altres tipus de convenis de col·laboració i per als quals també es compta amb dues professionals que donen servei als municipis de Salou, Vila-seca, Torredembarra, Altafulla i Roda de Berà.

Més informació i contacte

Per a informació sobre més activitats, informació d’interès diversa per a professionals i persones joves i dades de contacte es pot visitar l’apartat de joventut de la web www.tarragones.cat.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D