EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT REPRÈN L’ATENCIÓ PRESENCIAL

Es farà respectant totes les mesures de seguretat. En aquest sentit es compta amb la implicació dels ens locals que s’han compromès a garantir la salut de les professionals i de les persones usuàries
EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT REPRÈN L’ATENCIÓ PRESENCIAL

Imatge del Punt Jove Perafort

En els darrers mesos, l’atenció a les persones joves duta a terme des del Servei i Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès ha estat exclusivament telefònica i telemàtica, degut a la crisi sanitària global arran de la pandèmia per Covid-19. Ara, amb l’arribada de la tardor, s’han reprès les permanències presencials per a la gent jove dels municipis amb els quals es té conveni, així com també l’atenció presencial a l’Oficina Jove Tarragonès.

El balanç d’aquests darrers mesos durant el període de confinament i post-confinament és positiu, donat que hi hagut un total de 549 atencions tant a persones joves com a professionals que han organitzat activitats d’estiu. Amb tot, en aquests moments, es considera adient anar reprenent els serveis presencials sempre que sigui possible i respectant totes les mesures de seguretat. En aquest sentit, es compta amb la implicació dels ens locals que s’han compromès a garantir la salut tant de les professionals com de les persones usuàries.

Municipis amb atenció presencial

D’acord amb les necessitats dels municipis, la periodicitat de l’atenció presencial es farà també quinzenalment o setmanalment a Salou, Vila-seca, Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà, Perafort, El Catllar, La Secuita, La Riera de Gaià, Els Pallaresos, Vilallonga del Camp, Creixell i La Pobla de Mafumet.

Per demanar hora i concretar dia d’atenció:

  • Joves de Perafort, El Catllar, La Secuita i La Riera de Gaià poden contactar amb Cristina Cunillera a mancomunatjove@gmail.com
  • Joves dels Pallaresos, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet o Creixell poden contactar amb la Cristina Rovira al correu mancomunatjove@tarragones.cat
  • Si es vol fer consultes a les tècniques referents d’ocupació sobre orientació educativa i laboral o garantia juvenil cal adreçar-se a sal@tarragones.cat. La tècnica de referència a Roda de Berà, Altafulla i Salou és l’Arsenia Estrella, mentre que a Torredembarra i Vila-seca ho és la Lorena González, ambdues coordinades amb els serveis de treball locals.

Els principals àmbits motius de consulta durant aquestes permanències són el laboral i l’educatiu, així com el suport a la inscripció a la Garantia Juvenil, però cal destacar que es pot fer qualsevol consulta que afecti la vida de les persones joves.

Resta de municipis

Per a la resta de municipis es deriva als i les tècniques locals de referència i en cas que no estiguin disponibles o que no n’hi hagi, es realitza l’atenció des del Servei Comarcal de Joventut o des de l’Oficina Jove Tarragonès.

Recordem que a l’Oficina Jove Tarragonès, gestionada conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, també hi ha el servei de Salut per al jovent de tota la comarca, en el qual s’atenen consultes sobre sexualitat i afectivitat, drogues, alimentació, salut emocional, VHI/SIDA i altres malalties de transmissió sexual. S’hi pot contactar per email a salut.tarragones@oficinajove.cat o al 977 251 873.

Esperem un bon retorn, ple de precaució i salut per a tothom.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D