EL SERVEI D'ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES DEL CONSELL PROMOU NOUS TALLERS DE PARENTALITAT

L’últim trimestre del curs escolar 21-22, tant a escoles com a instituts, es portaran a terme tallers de parentalitat dirigits a pares i mares.
EL SERVEI D'ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES DEL CONSELL PROMOU NOUS TALLERS DE PARENTALITAT

El SOAF continua potenciant la tasca de treball amb les famílies.

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), de la Unitat d’Infància i Família de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, continua potenciant la tasca de treball amb les famílies, des d’una perspectiva global i universal, impulsant projectes d’atenció a les famílies.

L’últim trimestre del curs escolar 21-22, tant a escoles com a instituts, es portaran a terme tallers de parentalitat dirigits a pares i mares abordant tres càpsules diferents: “En la separació, la mirada en els fills”, abordant la importància de l’equip de pares quan es produeix una separació parental; “el Cercle de Seguretat (COS)”, treballant el vincle i el programa de Créixer en Família, del qual es treballaran quatre temàtiques. Aquests són: “Tots guanyem”, aportant estratègies de resolució de conflictes; “Fill, filla confia en tu”, potenciant l’autoestima en els fills; “Escoltem-nos”, aplicant la comunicació assertiva; i “Tot no pot ser”, treballant les normes i els límits. També a les escoles bressol de la comarca, es posarà en marxa el projecte de 0 a 3 anys per a mares, pares i fills treballant conjuntament en un espai relaxat i dinàmic “el Cercle de Seguretat”, centrat en aquesta primera etapa de vida dels més petits de la família.

Continuant amb la línia de la parentalitat, s’ha valorat la necessitat d’oferir dins el programa TASTA en els municipis de Constantí, Vilallonga del Camp, el Morell i els Pallaresos una xerrada sobre normes i límits, dirigida també als pares i a les mares. El TASTA, que pertany al SIS Itinerant del Tarragonès, realitza activitats socioeducatives a tots els municipis de l’àmbit territorial propi de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Tarragonès.

Un cop finalitzada aquesta activitat, els equips educatius del TASTA han organitzat uns Jocs Paralímpics en els quals les mares, pares i els seus fills podran participar junts, gaudir d’una estona animada i al mateix temps ser conscients de la diversitat de situacions i capacitats que tenim les persones.

A més a més d’aquestes activitats relacionades amb la parentalitat, està previst que, entre març i abril, als municipis de Constantí i Torredembarra comencin dos grups el projecte “Cuida’t per cuidar”. Aquest projecte està dirigit a persones cuidadores no professionals de familiars dependents i té l’objectiu de reflexionar i conscienciar sobre la importància de les necessitats emocionals de les persones cuidadores.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D