ELS MUNICIPIS DEL TARRAGONÈS RECICLEN 873.520 KG D'ENVASOS

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, va visitar les instal·lacions de la planta de classificació d'envasos arreplegats en els contenidors de recollida selectiva dels municipis que gestiona l'ens comarcal.

El  Director de Divisió de Tractaments de l'empresa Griñó Sanea, Albert Mateu, va mostrar-li la planta del procés de classificació, que disposa d'un sistema automatitzat que separa les llaunes, els brics i els diferents tipus de plàstic que després de acurats processos de selecció es distribueixen a altres plantes de tractament on serveixen com matèria primera per a la fabricació d'envasos o altres productes.

L'import econòmic que s'obté de la venda dels envasos rebutjats s'utilitza per pagar les despeses que genera la seva recollida, la qual cosa repercuteix en la reducció les taxes municipals d’escombreries que han de pagar els ciutadans.

Els municipis que actualment gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès són els d'Altafulla, el Catllar, Constantí, Creixell, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort / Puigdelfí, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, la Secuita, Vespella de Gaià, Vilallonga del Camp, i les deixalleries de Constantí, Torredembarra, Canonja, Catllar, Morell i Roda Berà.

El volum d'envasos recollits l'últim any ha estat de 873.520 kg, xifra que es manté aproximadament estable durant els últims 5 anys.

(Imatges)

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D