ELS PROFESSIONALS DE JOVENTUT OMPLEN LA JORNADA "DIETES DIGITALS. LA GESTIÓ DE L’ÚS D’INTERNET"
A l'Espai Jove Kesse s'ha celebrat la jornada "Dietes digitals. La gestió de l’ús d’internet", adreçada a professionals que treballen amb persones joves.
La jornada ha estat impulsada des del Servei de Salut de l'Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col•laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona.
El Coordinador Territorial de Joventut, Sr. Joan Plana, amb la Regidora de Joventut de Tarragona, Sra. Ivana Martínez, y el President del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, han obert la jornada, donant la benvinguda als assistents i estimulant-los a transmetre les conclusions de les aportacions professionals que es presentàven.
L’activitat s’ha iniciat amb dues ponències sobre els i les joves i la xarxa. La primera d’elles l’ha portat a terme en David Pere Martínez Oró, Doctor en psicologia social, màster en recerca en ciències socials per la UAB i postgrau de metodologia qualitativa, que ha parlat de Joves de l’era digital. Pel que fa a la segona, en David Dueñas Cid, llicenciat en Sociologia per la UAB, professor de sociologia de la URV des de 2006 i investigador del grup de Recerca SBRlab, ha presentat Internet: realitats i virtualitats.
En les ponències s’ha donat una visió de com són les persones joves avui en dia, com s’ha anat transformant la seva manera de comunicar-se i quines potencialitats i riscos té la xarxa.
A la segona part de la jornada, s’ha comptat amb tres recursos, que han explicat qui són i quins són els serveis que poden oferir tant als professionals com als i les mateixes joves en relació a la xarxa.
Hi ha hagut una primera intervenció per part de Mossos d’Esquadra, en què han exposat quin tipus de xerrades ofereixen i quin tipus d’intervencions realitzen entorn les problemàtiques relacionades amb la xarxa.
A continuació, Laura Merino, psicòloga, ha parlat dels serveis que ofereix l’entitat Atenció i Investigació de Socioaddiccions, que se centren en una activitat preventiva i assistencial al voltant, entre d’altres, de les socioaddiccions.
I, per últim, Jordi Bernabeu, psicòleg i educador, ha presentat la iniciativa Sobrepantalles, que té per objectiu la prevenció, informació i reflexió sobre usos 2.0.
La jornada ha permès que els assistents coneguessin de primera mà alguns dels recursos que hi ha a disposició a l’hora de tractar temes relacionats amb l’ús de la xarxa. Així mateix, han tingut l’oportunitat de formular totes aquelles preguntes i inquietuds als professionals que treballen dia a dia amb joves i xarxes.
La jornada ha comptat amb una cinquantena d’assistents, tots ells professionals que treballen, directa o indirectament, amb persones joves.