ES REACTIVA EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

Celebrada la seva Assemblea General amb la participació de representants de 22 associacions de gent gran de la nostra comarca.
ES REACTIVA EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

Els integrants de la Junta Permanent, l’òrgan ordinari de gestió.

Tarragona, 29 de novembre de 2023 - Després de gairebé tres anys sense activitat degut a la pandèmia de Covid-19, el Consell Consultiu de la Gent Gran, promogut pel Consell Comarcal del Tarragonès, s’ha tornat a reactivar aquesta tardor.

Aquest 29 de novembre, ha celebrat la seva Assemblea General amb la participació de representants de 22 associacions de gent gran de la nostra comarca. Aquesta assemblea anual comarcal és un espai per expressar la veu de les diferents associacions en relació a les necessitats, inquietuds i capacitats, valorant les accions a emprendre i considerant la implicació multinivell del municipi, del Consell Comarcal, de la Generalitat o d’altres administracions.

La reactivació d’aquest òrgan busca motivar i recolzar a les associacions per tal que puguin impulsar projectes i activitats amb visió comunitària per assolir un envelliment actiu, saludable i corresponsable, prioritzant les necessitats, interessos i capacitats de les persones jubilades. També es busca  que aquestes associacions participin en activitats municipals d’interès social, promovent la relació i connexió amb altres serveis i entitats del municipi; alhora que sumin amb la seva acció a la transformació de situacions de soledat i exclusió social afavorint la inclusió, la relació, el benestar i la millora de la qualitat de vida de les persones grans.

Actualització administrativa

Per iniciar aquesta reactivació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, setmanes enrere, des de la Unitat de Ciutadania i Cohesió del Departament de Benestar Social s’ha dut a terme un procés d’actualització administrativa de les associacions que segueixen actives a la nostra comarca.

Amb l’aturada d’activitat provocada per la Covid-19 hi havia cert desconeixement de si moltes d’elles continuaven o no operatives o si hi havia hagut canvis en les seves juntes o organitzacions. Des del Consell Comarcal es va contactar una a una amb cadascuna d’aquestes associacions. Després de l’actualització de totes les dades, en aquests moments el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès queda conformat per 22 associacions (7 corresponen a Tarragona, 2 més a Salou, i les 13 restants a altres municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Tarragonès).

La Junta Permanent

Per assolir els objectius del Consell Consultiu de la Gent Gran, s’ha constituït la Junta Permanent, l’òrgan ordinari de gestió. Aquesta Junta Permanent està formada pel president del Consell Comarcal del Tarragonès i set persones que han estat escollides per l’Assemblea General, entre les quals una és proposada vicepresident/a segon/a. El detall de la composició de la Junta Permanent respon a 5 persones dels municipis de l’Àrea Bàsica i 2 persones més del municipi de Tarragona. Queda integrada per:

  • Associació de Gent Gran, Jubilats i Pensionistes de Pere Martell (Tarragona ): Sra. Maria Cinta València Tutusaus
  • Associació de Jubilats i Pensionistes Tarraco (Tarragona): Sra. Maria Mercedes Campo   
  • Associació Cultural Sardanista de El Morell: Sr. Antoni Ribas Martínez
  • Associació de Jubilats dels Pallaresos: Sr. Joan Toldrà Noguès     
  • Associació de Jubilats i Pensionistes de Roda de Barà: Sra. Gregoria Alonso Alonso          
  • Associació de la Gent Gran de Salomó: Sr. Jordi Royo Seubas      
  • Associació Gent Gran de Vespella de Gaià: Sr. Luis Pérez Tornero

Es preveu que amb totes aquestes accions i amb l’actualització i renovació dels diferents òrgans, el Consell Consultiu de la Gent Gran segueixi amb la seva dinàmica activa promovent accions pel benestar de les persones.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D