ÉXIT DE PARTICIPACIÓ A LA FIRA TASTERA!

Les places dels municipis de la comarca s’han omplert de jocs i alegria amb la participació de més d’un miler d’infants amb les seves famílies.
ÉXIT DE PARTICIPACIÓ A LA FIRA TASTERA!

Una de les activitats amb infants celebrades a la Fira Tastera.

Tarragona, 16 de juny de 2023 - El passat 14 de juny, a La Canonja, va finalitzar l’última de les fires Tasteres. La Fira de Jocs del Tarragonès, de caràcter itinerant, va engegar el 29 de maig a Creixell i ha passat per 13 municipis de la comarca del Tarragonès omplint les places de gresca i ganes de jugar. La participació ha estat molt alta, un total de 1.097 infants amb les seves famílies que els acompanyaven s’ho han passat d’allò més bé en les diverses activitats.

En iniciar-se la Fira, els infants del TASTA obrien unes paradetes de jocs que ells mateixos havien pensat i elaborat amb material reciclat. Tots els infants del poble hi estaven convidats. Però no s’hi podia anar de qualsevol manera, una animadora els pintava la cara a partir d’uns models que podien triar. Després de jugar, venia el moment de refrescar-se amb jocs d’aigua “de secà” (ja que conscients de la sequera, l’aigua que es feia servir era ben poqueta i es reaprofitava). Era l’hora de pescar peixos, fer carreres d’esponges i omplir el cel d’enormes bombolles de sabó. Un cop ben remullats, arribava l’hora de jugar col·lectivament amb un enorme paracaigudes, ballar diverses danses, berenar i fer la “supercoreo” de la Fira en què els acompanyava el “Tasti”, el gegantó paraigüer. Es donava per acabada la Fira quan, cooperant entre tots, s’aconseguia muntar el puzle gegant. Cal destacar també que, en alguns municipis, es van fer activitats específiques: a Els Pallaressos es va fer una passarel·la per l’adopció de gossos, mentre que a La Canonja el Mico va voler acompanyar al “Tasti”.

Activitat de final de curs

La Fira de Jocs del Tarragonès és l’activitat de final de curs del SIS Itinerant del Tarragonès, en la qual es convida a tots els infants i famílies dels municipis a gaudir d’una activitat d’animació infantil al carrer.

Darrera la Fira Tastera, hi ha el Servei d’Atenció Diürna del SIS Itinerant del Tarragonès (TASTA i Centres Oberts). La Fira és una manera de celebrar el fi de curs convidant a tots els infants i les famílies del poble, compartint el que més ens agrada i sabem fer millor: Jugar!. ‘Jugant aprenem el món’ diu el seu lema.

El SIS té la tasca de prevenir i tractar les situacions de risc social en la infància. Els serveis socioeducatius, que arriben a tots els municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès, treballen amb infants de 3 a 15 anys i les seves famílies millorant les seves capacitats i competències. Durant l’any passat, més de 700 infants i 328 famílies van participar directament als nostres equipaments. Normalment s’intervé amb grups d’infants d’edats similars, però també quan és necessari es fa a nivell familiar de manera individualitzada, o també al carrer i amb activitats integradores de dinamització comunitària. En altres línies, es treballa amb grups d’adolescents, amb les famílies des d’una perspectiva sistèmica, o amb mares i pares amb infants de 0 a 3 anys.

El SIS Itinerant del Tarragonès es fruit de la cooperació del Consell Comarcal del Tarragonès, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D