FINALITZEN ELS TALLERS ALS CENTRES DE SECUNDÀRIA DE LES REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

S’ha arribat a un total de 263 alumnes que han participat dels 13 tallers realitzats i tres alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) que han participat en les tutories individuals.
FINALITZEN ELS TALLERS ALS CENTRES DE SECUNDÀRIA DE LES REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

Imatge d'un dels tallers celebrats.

Tarragona, 5 de maig de 2023 - En el marc del Programa Referents d’Ocupació Juvenil, durant aquest segon trimestre del curs escolar 2022-2023, les tècniques referents del Servei Comarcal de Joventut han impartit un total de 13 tallers a l’INS Collblanc de La Canonja, l’INS Marta Mata de Salou, l’INS Altafulla, l’INS Pallaresos, l’INS Ramón de la Torre de Torredembarra i l’INS Torredembarra. En total s’han atès 11 grups d’ESO, 2 grup de PFI i s’han realitzat tutories individualitzades.

A l’inici del curs es va facilitar als centres el llistat de possibles tallers i en funció de les sol·licituds es va establir de quina manera donar una resposta àmplia a totes elles. Finalment, tots els tallers s’han realitzat de forma presencial.

Així s’ha arribat a un total de 263 alumnes que han participat dels 13 tallers realitzats i tres alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) que han participat en les tutories individuals.

Els tallers realitzats han estat:

  • Xerrada sobre els PFI, amb un total d’un taller i 19 alumnes en modalitat presencial.
  • Xerrada sobre la inserció laboral dels Cicles Formatius al Camp de Tarragona, amb un total de sis tallers i 140 alumnes en modalitat presencial.  
  • Xerrada “Quines sortides tinc?”, amb un total de quatre tallers i 80 alumnes en la modalitat presencial.
  • Dinàmiques de motivació per evitar l’abandonament dels estudis obligatoris, amb un total d’un taller i 13 alumnes en la modalitat presencial.
  • Taller mix d’inserció i sortides, amb un total d’un taller i 8 alumnes en la modalitat presencial.
  • Tutories individualitzades, adaptades a les necessitats de 3 alumnes.

Com es pot veure, els més demanats han estat els tallers sobre la inserció laboral dels ensenyaments professionals per a Segon Cicle d’ESO.

Les valoracions han estat en general molt positives, tant per part de l’alumnat com per part de l’equip docent participant que ho han valorat amb una mitja de 4,5 sobre 5.

Totes aquestes accions es poden dur a terme gràcies al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (de la Generalitat) i amb el suport de la Direcció General de Joventut i el Consell Comarcal del Tarragonès, així com també en el marc de coordinació i col·laboració per a la prestació de serveis municipals amb la Diputació de Tarragona.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D