Divendres 19 de Juliol de 2024

FIRA TASTERA ALS SIS D’ATENCIÓ DIÜRNA “TASTA” ITINERANT I CENTRES OBERTS

És la fira de Jocs del Tarragonès que porta per títol “Jugant aprenem el món”
FIRA TASTERA  ALS  SIS D’ATENCIÓ DIÜRNA “TASTA” ITINERANT I CENTRES OBERTS

Uns nens en una de les activitats programades en passades edicions.

Tarragona, 22 de maig de 2023 - La Fira de Jocs del Tarragonès, la Fira Tastera, torna de nou aquest any amb moltes novetats i amb l’objectiu de ser la cloenda de les activitats grupals amb infants, adolescents i les seves famílies dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa del Tarragonès (SIS).

El TASTA (Tallers d’Acció Socioeducativa del Tarragonès) i els Centres Oberts formen part del Servei Itinerant d’Intervenció Socioeducativa que realitza activitats socioeducatives dirigides a infants de 3 a 15 anys i les seves famílies de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès, en cooperació amb els municipis de la comarca a través del Contracte Programa del Departament de Drets Socials i el suport de la Diputació de Tarragona. Aquesta edició és encara més llarga i s’hi incorporen els 4 municipis que compten amb el servei d’intervenció socioeducativa d’atenció diürna en els seus Centres Oberts. En aquesta edició seran 13 les fires que se celebraran durant una dotzena de dies, entre el  29 de maig i  el 14 de juny, als següents municipis: Creixell (29/05), Vilallonga del Camp (30/05), El Morell (31/05), La Pobla de Mafumet (01/06), La Riera de Gaià (02/06), Constantí (02/06), El Catllar (05/06), La Pobla de Montornès (06/06), Els Pallaresos (07/06), Roda de Berà (08/06), Altafulla (12/06), Torredembarra (13/06) i La Canonja (14/06).

Una fira amb identitat pròpia

La Fira Tastera té un seguit de característiques que li atorguen una identitat específica. Primerament, cal destacar que l’organitzen els propis infants del TASTA i dels Centres Oberts d’aquests municipis on es desenvolupa el servei amb el suport dels seu Equips d’Educadors/es. És, per tant, una activitat inclusiva on els infants són el protagonistes i aporten una activitat lúdica comunitària per tal que en gaudeixin tots els infants i famílies del seu poble.

A més, cal destacar que és una fira itinerant responent a la realitat comarcal que disposa d’elements comuns d’animació però que s’adapta a les característiques de cada municipi. Els Ajuntaments i el Consell Comarcal del Tarragonès cooperen en la logística de les infraestructures necessàries.

Per últim, cal destacar també que es treballen dos valors fonamentals. El seu lema “Jugant aprenem el món” posa de relleu el joc com a necessitat de l’infant per desenvolupar-se i el seu valor com a recurs educatiu. Els ingredients bàsics del joc són la imaginació, les ganes de passar-ho bé i de compartir experiències socialitzant amb altres. No calen bens de consum per jugar, i la Fira Tastera i dels Centres Oberts aposten per construir activament els jocs des del reciclatge de materials i la sostenibilitat.

La Fira Tastera i del Centres Oberts us conviden a totes les famílies. Compartiu una tarda amb el TASTA o amb el Centre Obert. Jugareu, ballareu, berenareu i passareu una estona d’allò més bé.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D