Divendres 1 de Març de 2024

JOAN CAVALLÉ I EL CENTRE D'ESTUDIS SINIBALD DE MAS, PREMIS TARRAGONÈS

El projecte La ciutat de Tarragona i la irrupció a la contemporaneïtat (1814-1833) de Carlos Moruno ha obtingut la XXIVa Beca d’Investigació.
JOAN CAVALLÉ I EL CENTRE D'ESTUDIS SINIBALD DE MAS, PREMIS TARRAGONÈS

Foto de família de les autoritats, els premiats i els integrants del jurat.

Tarragona, 25 de novembre de 2023 - El Casal Municipal de Perafort va acollir ahir al vespre l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès, una cita cultural de referència que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. Aquests guardons compten amb la col·laboració de l’empresa Repsol.

El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment aquests guardons  en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

L’acte va estar conduit per la periodista Roser Marquès i va comptar amb un concert de la formació musical Ensemble de Flautes de la Banda Unió Musical de Tarragona.

Durant l’acte es van lliurar els següents Premis:

XXIVa BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El jurat va acordar concedir la beca al projecte La ciutat de Tarragona i la irrupció a la contemporaneïtat (1814-1833) de Carlos Moruno.

La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 € i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria el formaven Montserrat Duch, Jordi Roca i Eva Subias, professors de la URV; i Antoni Virgili, professor de la Universitat Autònoma.

Va lliurar la beca Josep Bertran, responsable de comunicació de Repsol a Tarragona.

XXIIè PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’escriptor Joan Cavallé en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. Ha escrit narrativa, novel·la, assaig, ha fet traducció i cal mencionar, d’una manera especial, el teatre. El jurat ha volgut destacar el seu compromís amb el territori i la capacitat de generar projectes culturals per divulgar el patrimoni literari.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El jurat el formaven Jordi Bertran, Maribel Pérez, Francesc Roig i Mercè Sardà.

Va lliurar el guardó Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

XXIIè PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

El jurat va acordar concedir aquest Premi al Centre d’Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra, en reconeixement a la seva important trajectòria, coincidint amb la celebració del quarantè aniversari de la seva fundació. Cal destacar la seva tasca continuada d’impuls dels estudis, la recerca, el debat i la difusió dels valors culturals, científics i artístics de Torredembarra i del Baix Gaià. I també cal fer esment al compromís amb la seva conservació, especialment pel que fa als temes històrics, arqueològics, patrimonials i mediambientals, entre d’altres.

L’objectiu d’aquest premi és distingir una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El jurat el formaven Pilar Casas, Jaume Garcia, Jordi Piqué i Dolors Saumell.

Va lliurar el premi Josepa Figueras, presidenta de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

L’acte va finalitzar amb els parlaments de l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Salvador Ferré.

 

 

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D