Dimarts 5 de Desembre de 2023

L’ESCRIPTOR MAGÍ SUNYER I L'ASSOCIACIÓ FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA N CATALÀ COSTA DAURADA (FIC-CAT), PREMIS TARRAGONÈS 2020

El projecte La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria, de Sara Masalias i Ramon Gabriel, ha obtingut la XXIIa Beca d’Investigació.
L’ESCRIPTOR MAGÍ SUNYER I L'ASSOCIACIÓ FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA N CATALÀ COSTA DAURADA (FIC-CAT),  PREMIS TARRAGONÈS 2020

Imatge de l'acte de lliurament dels Premis al 2019.

La situació sanitària arran de la pandèmia de Covid-19 va impedir també celebrar, la passada tardor, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020. Es tracta d’una cita cultural de referència a la comarca del Tarragonès, de caràcter anual, i que compta amb la col·laboració de l’empresa Repsol.

Es preveu poder recuperar aquest acte més endavant, quan la situació sanitària així ho permeti. Amb tot, des de la corporació supramunicipal, s’ha volgut fer públics els noms de les persones i entitats guanyadores de l’edició del 2020, en cada un dels àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

Les personalitats/entitats premiades en la passada edició van ser:

XXIIa BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA
El jurat va acordar concedir la beca al projecte La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria de Sara Masalias i Ramon Gabriel.

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 € i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria el formaven Montserrat Duch, Anna I. Serra i Magí Sunyer, professors de la URV; i Antoni Virgili, professor de la UAB.

XXè PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS
El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’escriptor Magí Sunyer en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. Sunyer s’ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Cal destacar el seu compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d’estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El jurat el formaven Àlvar Calvet, Francesc Roig, Maria Mercè Sardà i Dolors Saumell.

XXè PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES
El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’Associació FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, fent possible una indústria cinematogràfica catalana. Destacar la tasca transversal del Festival amb l’impuls d’accions educatives als centres docents per tal de promoure l’aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia i consolidar un públic jove. Cal fer esment, d’una manera especial, el seu compromís i la seva implicació al territori.

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El jurat el formaven Carles Abelló, Jordi Bertran, Rosa Maria Codines i Jaume Garcia.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D