L’OCITE ASSESSORA SOBRE EL POTENCIAL SOLAR I IMPULSA COMUNITATS ENERGÈTIQUES

Durant aquest més s’han dut a terme sessions per a la dinamització de comunitats energètiques a diversos municipis de la comarca.
L’OCITE ASSESSORA SOBRE EL POTENCIAL SOLAR I IMPULSA COMUNITATS ENERGÈTIQUES

Imatge d'unes plaques solars.

Tarragona, 27 de juny de 2024 - L'Oficina de Transició Energètica del Tarragonès (OCITE) ha dut a terme en els darrers mesos diversos assessoraments a ajuntaments de la comarca sobre el potencial solar de les cobertes dels seus edificis públics. Els estudis realitzats mostren resultats molt prometedors, amb estalvis econòmics i energètics considerables que podrien assolir-se mitjançant la instal·lació de plaques solars.

En concret, s'ha avaluat el potencial dels municipis de Torredembarra, el Catllar, Altafulla i Roda de Berà. Els resultats mostren una gran oportunitat per fer instal·lacions d’autoconsum col·lectiu que permetin aprofitar fins a un 80 % l’energia produïda. En alguns casos, l’estalvi anual suposaria un retorn de la inversió de menys de 4 anys, i per tant, són accions molt interessants des del punt de vista econòmic. A més, aquestes instal·lacions evitarien un gran volum d’emissions de CO2 a l'atmosfera cada any, contribuint als compromisos signats per alguns ajuntaments a través del Pacte dels Alcaldes.

Comunitats energètiques

Paral·lelament a l'assessorament tècnic, l'Oficina de Transició Energètica del Tarragonès també està impulsant la creació de comunitats energètiques al territori. Les comunitats energètiques són grups de persones que s'agrupen per compartir la producció i el consum d'energia renovable. Aquest model permet democratitzar el sistema energètic, ja que dona a la ciutadania el control sobre la seva pròpia energia i redueix la dependència dels combustibles fòssils.

Durant aquest més s’han dut a terme sessions per a la dinamització de comunitats energètiques a Torredembarra, Altafulla, Constantí i el Catllar. Restarà pendent una altra sessió als Pallaresos el proper 3 de juliol. S’espera que en els propers dies es confirmin encara més sessions. Per a més informació es pot consultar l’espai web www.ocitetarragones.com.

L'Oficina de Transició Energètica del Tarragonès aposta per les comunitats energètiques i el seu gran potencial per transformar el sistema energètic actual cap a un model més participatiu, just i democràtic. Per aquest motiu, s'està treballant intensament per impulsar la seva creació al territori i convertir el Tarragonès en un referent en la transició energètica.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D