L’OFICINA D’HABITATGE DEL TARRAGONÈS TRAMITA 1.782 EXPEDIENTS D'AJUTS AL LLOGUER

En el que va d’any, l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Tarragonès ha atès presencialment a més de 2.500 persones.
L’OFICINA D’HABITATGE DEL TARRAGONÈS TRAMITA 1.782 EXPEDIENTS D'AJUTS AL LLOGUER

S’ha establert per segon any consecutiu el sistema de cita prèvia.

L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Tarragonès ha seguit apostant per l’atenció presencial, amb cita prèvia i complint amb totes les mesures de seguretat i els protocols Covid-19, per tal de facilitar els tràmits dels ajuts de lloguer. D’aquesta forma, més de 2.500 persones han estat ateses presencialment a l’Oficina en el que va d’any.

L’11 de juny va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a l'any 2021. En el període de temps en què ha estat oberta aquesta convocatòria, l’Oficina ha rebut un total de 1.572 sol·licituds, de les quals 586 s’han presentat telemàticament. Cada any creix el número de sol·licituds presentades, enguany se n’han presentat 161 més que l’any anterior, la qual cosa representa un increment d’un 12%.

Amb anterioritat a aquesta convocatòria, es van tramitar els expedients de renovació, amb 145 sol·licituds d’ajuts al lloguer destinades als majors de 65 anys i 10 de renovació ordinària. Unes xifres similars a les de l’any anterior.

Pel que fa els ajuts d’especial urgència, en el que va d’any s’han tramitat 55 expedients. Cal esperar però que aquesta xifra s’incrementi considerablement, doncs es tracta d’una convocatòria que resta oberta durant tot l’any. El nombre de sol·licituds representa un increment important respecte el 2020, en què es van tramitar un total de 51 en tot l’any.

Les subvencions per al pagament del lloguer busquen facilitar l'accés i la permanència en un habitatge a sectors de població en risc d'exclusió social. S’hi poden acollir aquelles persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent i compleixin els requisits de la convocatòria.

El nombre total d’expedients presentats fins ara ha estat de 1.782. El fet que enguany no s’hagin convocat els ajuts especials Covid fa que el nombre global de sol·licituds sigui inferior als 2.000 expedients que es van tramitar el 2020. Recordem, però, que la convocatòria d’ajuts d’especial urgència està oberta tot l’any i inclou diferents casuístiques (lloguer, Covid, hipoteca, desnonaments i continuïtat).

Pel que fa a la Borsa d’Habitatge per al lloguer social, en el que portem d’any s’han incorporat 8 habitatges i se’n gestionen un total de 56.

Oficines de suport municipals

La novetat d’enguany han estat les Oficines de suport que han promogut els ajuntaments d’Altafulla i Creixell que, juntament amb la de Roda de Berà que ja fa varis anys que funciona, permeten als usuaris d’aquells municipis tramitar els ajuts sense desplaçar-se a Tarragona.

Valoració positiva de la cita prèvia

Durant aquest període de temps, el Consell Comarcal del Tarragonès ha fet una aposta ferma per poder atendre a la ciutadania i donar les màximes facilitats possibles, tot i la situació sanitària que estem vivint.

Per tramitar l’ajut al lloguer presencialment, s’ha establert per segon any consecutiu el sistema de cita prèvia, a través de la pàgina www.tarragones.cat, del qual tant usuaris com treballadors de la corporació n’han fet una valoració molt positiva del seu funcionament.

Des de l’Oficina d’Habitatge del Tarragonès es dona servei a tots els municipis de la comarca excepte Tarragona i Vila-seca que tenen oficina pròpia, i La Canonja a qui se li dona servei des de l’Oficina de Tarragona.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D